Hlavní obsah

Microsoft podle tisku hledá partnery pro nový útok na Yahoo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americký softwarový gigant Microsoft se připravuje na novou nabídku na Yahoo. Zájem má však pouze o aktivity v oblasti vyhledávání na internetu, oslovil proto další mediální společnosti, zda by se nechtěly připojit k dohodě, která by v podstatě vedla k rozdělení Yahoo. Píše o tom list Wall Street Journal s odvoláním na zdroje blízké jednání.

Článek

Microsoft již podle listu jednal mimo jiné se společnostmi Time Warner a News Corp. Jednání jsou však zatím předběžná a nemusejí vést k dohodě. V Microsoftu nebyl k zastižení nikdo, kdo by se ke zprávě WSJ vyjádřil, napsala agentura Reuters.

Microsoft se snaží o převzetí internetové společnosti Yahoo od února. Vedení Yahoo však všechny nabídky odmítlo a nedávno oznámilo, že jednání s Microsoftem končí.

Microsoft nabízel asi 33 dolarů za akcii, zatímco management Yahoo chtěl až 37 dolarů. Dohodu se snažili prosadit velcí i řada menších akcionářů Yahoo, kteří by na dohodě mohli solidně vydělat. V současné době by podle odborníků microsoft nenabídnul více jak 30dolarů za akcii.

Před časem se o rozruch se postaral internetový blog TechCrunch, který patří mezi respektované a obvykle velmi dobře informované servery. TechCrunch s odkazem na více zdrojů napsal, že Microsoft chce převzít celé Yahoo, tedy nejen jeho součást, jak dříve předpokládal. Současný postoj Microsoftu je však stále i přes oficiální prohlášení nejasný.

Reklama

Související témata:

Související články

Yahoo odstupuje od jednání s Microsoftem

Americká internetová společnost Yahoo ukončila veškerá jednání se softwarovou firmou Microsoft, nenechá se převzít ani jako celek, ani po částech. Uvedla...

Výběr článků

Načítám