Hlavní obsah

Microsoft se opětovně vrátil k jednání o převzetí firmy Yahoo

Americká softwarová společnost Microsoft se vrátila k jednání o převzetí internetové firmy Yahoo. Píše to agentura Reuters, která se odvolává na technologický blog TechCrunch. Ten se opírá o informace zdrojů v obou společnostech. Microsoft i Yahoo se k informacím odmítly vyjádřit.

Foto: Novinky

Microsoft. Ilustrační fotografie.

Článek

"Informace, které máme, jsou velmi skrovné. Jeden zdroj ale říká, že Microsoft se snaží cenu dostat pod 33 dolarů na akcii, což nabízel, když v květnu jednání ukončil. Oficiální komentář Microsoftu je 'no comment', což ale říká víc, než se zdá," píše blog.

TechCrunch patří mezi respektované a obvykle velmi dobře informované blogy. Akcie společnosti Yahoo na zprávu reagovaly více než pětiprocentním růstem a dostaly se nad 22 dolarů. "Dozvídáme se něco jiného než CNET. Jednání se opět týkají plného převzetí, nejen zlepšené nabídky na vyhledávač," píše TechCrunch. CNET je další portál, který se věnuje technologickým novinkám.

Microsoft se snažil o převzetí Yahoo od února

Společnost Yahoo považovala nabídky Microsoftu za podhodnocené. Microsoft nabízel asi 33 dolarů za akcii, zatímco management Yahoo chtěl až 37 dolarů. Dohodu se snažili prosadit velcí i řada menších akcionářů Yahoo, kteří by na dohodě mohli solidně vydělat.

Yahoo před pár dny oznámilo, že jednání s Microsoftem končí. Microsoft více než měsíc opakuje, že o Yahoo už nemá zájem. Když se však zeptali na jeho postoj lidé z portálu TechCrunch, o nezájmu už firma nehovoří.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám