Hlavní obsah

Hackeři využívájí jména slavných fotbalistů, aby se nabourali do PC

Novinky, mif

Internet je první místo, kde se shání informace o fotbale. Fotbalové hvězdy jsou ale také nejlepšími „tipy“ pro kyberzločince, kteří se snaží uživatele v online světě oklamat.

Článek

Takzvaní Cybercrooks využívají nyní jména nejpopulárnějších fotbalistů hráčů Eura 2008 za účelem vniknutí do vašeho PC, aby vydělali peníze pomocí spywaru, adwaru, spamu atd. Dokonce jdou tak daleko, že se zkouší dopustit krádeže ID.

Trend zneužívání fotbalových hvězd či jiných celebrit jako návnady se v poslední době  rapidně zvýšil. Společnost McAfee jen v posledním měsíci zjistila, že kyberzločinci využívající popové hvězdy, např. dívčí skupinu Girls Aloud, aby svedli fanoušky ke stahování podezřelých Mp3 souborů.

Pozor na Italy, hackeři si je hlídají

Jak Euro 2008 postupuje společnost McAfeese se také zapojila do fotbalové horečky, aby zjistila, kteří fotbaloví hráči představují největší hrozbu z pohledu kybernetického světa.

Hráč může být nebezpečný v blízkosti branky s míčem na kopačce, ale italský Gianluigi "Gigi" Buffon je také nejnebezpečnější fotbalista v kybernetickém světě – jeho jméno je spojeno s nejvíce nebezpečnými webovými stránkami ze všech hráčů celého Eura 2008.

Italští hráči jsou nebezpeční nejen na tomto šampionátu, ale jsou také díky své obrovské popularitě nejnebezpečnějšími hráči v „kybernetickém šampionátu“ – mají největší množství hráčů, jejichž jména jsou napojena na nebezpečné weby.

Top 11 nejnebezpečnější hráčů v kybernetickém světě
1Gigi Buffon
2Alessandro Del Piero
3Fabio Cannavaro
4Klass Jan Huntelaar
5Freddie Ljungberg
6Zdeněk Grygera
7Martin Harnik
8Cennaro Gattuso
9Ruud Van Nistelrooy
10Cesc Fabregas
11Carlos Puyol

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám