Hlavní obsah

Češi mají svůj první hudební Blu-ray disk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zpěvák a kytarista Dan Šustr novinářům představil první český hudební Blu-ray Disk s materiálem jeho skupiny 2Wings. Nový nosič, na který se vejde větší množství dat a ve větší kvalitě rozlišení než na DVD, si první zájemci budou moci koupit v září.

Článek

"Pro mě to znamená, co se týká pevných nosičů, příslib do budoucnosti a nový způsob distribuce umění a audiovizuálního záznamu. Je to pro mě něco nového, proto do toho jdu," řekl Šustr, bývalý člen skupiny Tichá dohoda.

Blu-ray Disk s názvem Overseas Pilots obsahuje plnou verzi stejnojmenného debutového alba skupiny 2Wings, třicetiminutový dokument, videoklipy, audio a video bonusy, 11 fotogalerií s 308 fotografiemi, jejichž autorem je Karel Šuster, a další dokumenty zejména o Danu Šustrovi.

Režisér, kameraman a fotograf Ivan Tatíček je průkopníkem českého videoartu konce 80. let, později natočil dvě desítky videoklipů a hudebních dokumentů. V druhé polovině 90. let se zabýval tvorbou multimediálních CD-Romů. Mezi jeho práce patří nejprodávanější český CD-Rom Truhla Járy Cimrmana z roku 1996 a CD-Romy Tichá dohoda a Franz Kafka žil v Praze.

Na Blu-ray disky se vejde 5krát více dat než na DVD

Technologie Blu-ray Disc představuje formát optických disků nové generace pro záznam videa s vysokým rozlišením a velkokapacitní softwarové aplikace. Formát Blu-ray Disc single s jednoduchou vrstvou pojme až 25 GB informací a formát Blu-ray Disc dual s dvojitou vrstvou až 50 GB.

Díky technologii Blu-ray Disc mohou zákazníci získat zvuk a obraz v naprosto reálné kvalitě. Zařízení jsou plně interaktivní a kompatibilní s většinou původních zařízení, od počítačů přes televizní přijímače, po přehrávače a rekordéry.

Reklama

Související témata:

Související články

LG: LCD a modrozubé vypalovačky roku 2008

LG Electronics ukázal na výstavě CES několik výrobků, s nimiž letos vstoupí na trh. Nechybí mezi nimi LCD monitory a série Blu-ray vypalovaček, které čtou...

Plextor má nová Blu-ray/HD DVD komba

V první polovině února vyrukoval Plextor s novými kombo mechanikami pro čtení a zápis na DVD nové generace. Zařízením nechybí ani podpora stávajících...

Výběr článků

Načítám