Hlavní obsah

On-line hry: Školáci hrají o počítač a LCD monitory

Novinky, Michal Sztemon

Matematické olympiády a soutěže v recitaci už jsou pasé, nyní školáci soupeří v počítačových hrách. Již příští týden vyvrcholí školní turnaj ve hře UEFA EURO 2008, na nejlepší čeká hardware Fujitsu Siemens. Dále se v aktuálním souhrnu informací z progamingu dozvíte kompletní složení nového CoD4 týmu nEophyte a přehled německého finále EPS.

Článek

Novinky z domova

  • Multiherní klan nEophyte odhalil všechny členy své nové CoD4 divize, působit v ní budou Luboshmir, Nicko, hectic, fox a d.kill. Zatímco první dva hráči již prokázali svůj um ve hře Call of Duty 4, zbývající trojice s hrou de facto začíná, byť již působila v domácí špičce her CoD1 resp. CoD2.
  • Tradiční víkendové turnaje PG Cyber Tour od počátku června fungují s významnou změnou - hráči musí soutěžit z některé z heren VOLNÝ PG Cyber Café (Praha, Brno, Liberec, Zlín, Mladá Boleslav) a nemohou se do turnaje zapojit z partnerských heren. Za rozhodnutím vedení stojí podle všeho ekonomické důvody.
  • Přední domácí tým eSuba má ve svých řadách zástupce snad všech významně hraných her na naší scéně, nyní se tedy poohlédli trochu jinde, a to konkrétně u tvůrců herních videí dreaMaker. Ex-členové dreaMakeru nyní vytvořili eSuba Film Studio, podle slov vedení týmu nebudou pracovat jen na videích, ale i na "velkém projektu, který zatím nebyl oznámen".
  • NecroRaisers byli na domácí scéně velkým pojmem, v současné době ale zůstávají poněkud v pozadí. Možná jim na výsluní pomůže nová slovenská partička hrající Counter-Strike 1.6, která dříve působila v týmu Dog Soldiers. Noví NR CS 1.6 by se měli účastnit všech významných domácích a LAN soutěží.

Turnaj PG Cyber Tour - ilustrační foto.

Novinky ze světa

  • Velká španělská LAN party GameGune (tradičně více než 4000 účastníků) se uskuteční i letos v průběhu letních prázdnin, kromě řady amatérských turnajů a soutěží budou v Bilbau odehrány i profesionální turnaje ve hrách Counter-Strike 1.6 a Quake 3. Celková dotace činí velmi příjemných 25 000 eur (asi 600 000 Kč), účast již potvrdili domácí x6tence, Finové Roccat anebo polský Q3 hráč av3k.
  • Jednou z nejlépe dotovaných pravidelných soutěží je německá ESL Pro Series, v aktuální sezóně hráči bojují o 170 000 eur (více než 4 milióny Kč). Finále bude odehráno o tomto víkendu v Kolíně nad Rýnem (v místě konání WCG), diváci uvidí turnaje v Counter-Striku, Warcraft III a fotbalu FIFA 08. V CSku si v sezóně vedli nejlépe n!faculty, ve W3 je favorizován XlorD a ve Fifě SK.hero.
  • Americký FPS hráč Fatal1ty je jednou z největších progamingových hvězd, nyní už ale si od hraní dává pauzu a věnuje se činnosti manažera a komentátora. V jeho týmu Free Players působili Švédové Toxic a Fox a také Ital Stermy, všichni velmi dobří Quake hráči. Po zrušení seriálu WSVG (a absenci dalších velkých Quake turnajů) ale neměli uplatnění, a tak jim Fatal1ty smlouvu neprodloužil.
  • Přední ruský CS tým Virtus.pro neprožívá právě radostné období - nepodařilo se mu postoupit ze skupiny na ASUS Spring ani na KODE5, a tak muselo dojít ke změnám. V dříve čistě ruském týmu mají nyní převahu Ukrajinci a potvrzují tak vzestup tamější CS scény, který byl jasně viditelný na loňském turnaji WCG.

Španělský turnaj GameGune - 4000 hráčů v akci

Fujitsu Siemens turnaj škol ve hře UEFA EURO 2008

Evropský fotbalový šampionát a s ním spojené fotbalové šílenství právě začínají, pozadu nemůže zůstat ani mladá generace, která si to ve školní turnaji pořádaném Českomoravským svazem progamingu rozdává o herní počítač Fujitsu Siemens, 2 LCD monitory a další ceny od partnerů akce. Herní turnaj je rozdělen do tří kol – kvalifikace, semifinále a finále.

Kvalifikační kolo se uskutečnilo ve 28 hernách sítě PG Cyber Café v ČR i na Slovensku, postup do semifinále vybojovalo 64 hráčů. Ti byli rozděleni do dvou semifinálových skupin (Praha a Brno), v každé ze skupin se bojovalo o čtyři postupová místa na finále. V této chvíli už známe všechny finalisty, kteří se pilně připravují na souboje o věcné ceny, jejich seznam následuje.

Semifinálové kolo turnaje ve hře UEFA EURO 2008 - Brno

Finalisté Fujitsu Siemens turnaje ve hře UEFA EURO 2008:

Finalisté Fujitsu Siemens turnaje ve hře UEFA EURO 2008:Tomáš "Rique" Grus

Finalisté Fujitsu Siemens turnaje ve hře UEFA EURO 2008:Tomáš "Rique" GrusJan "Snkrjan" Šenkýř

Finalisté Fujitsu Siemens turnaje ve hře UEFA EURO 2008:Tomáš "Rique" GrusJan "Snkrjan" ŠenkýřLukáš "DiDa" Černý

Finalisté Fujitsu Siemens turnaje ve hře UEFA EURO 2008:Tomáš "Rique" GrusJan "Snkrjan" ŠenkýřLukáš "DiDa" ČernýFilip "Koozy" Lejček

Finalisté Fujitsu Siemens turnaje ve hře UEFA EURO 2008:Tomáš "Rique" GrusJan "Snkrjan" ŠenkýřLukáš "DiDa" ČernýFilip "Koozy" LejčekDavid "DaVe" Homola

Finalisté Fujitsu Siemens turnaje ve hře UEFA EURO 2008:Tomáš "Rique" GrusJan "Snkrjan" ŠenkýřLukáš "DiDa" ČernýFilip "Koozy" LejčekDavid "DaVe" HomolaTomáš "eFiN" Ehrenberger

Finalisté Fujitsu Siemens turnaje ve hře UEFA EURO 2008:Tomáš "Rique" GrusJan "Snkrjan" ŠenkýřLukáš "DiDa" ČernýFilip "Koozy" LejčekDavid "DaVe" HomolaTomáš "eFiN" EhrenbergerLukáš "sad1sta" Adámek

Filip "H3r3tic" Svoboda

Jak je ze soupisky patrné, do finále se probojovala řada zkušených hráčů, kteří již ukázali svůj talent v dalších soutěžích. Filip Lejček je aktuálním Mistrem ČR, Lukáš Černý skončil druhý v nedávno konané domácí kvalifikaci FIWC, Jan Šenkýř je druhým hráčem žebříčku ČMSP.

Předchozí školní mistrovství ve hře NFS: ProStreet - ilustrační foto

Velké finále se uskuteční v úterý 10. června v herně VOLNÝ PGCC Nový Smíchov v Praze, reportáž z celého průběhu připraví herní televize PG24 a také portál United-Games.cz. Na vítěze čeká výkonný herní počítač Fujitsu Siemens SCALEO, zbývající dva medailisté si odnesou LCD monitory Fujitsu Siemens, které jim budou předány na místě zástupcem společnosti Fujitsu Siemens Computers. Další úspěšní soutěžící vyhrají originální hry od Electronic Arts, volné hodiny v hernách PG Cyber Café, diplomy a drobné ceny od partnerů turnaje.

Reklama

Související témata:

Související články

On-line hry: Na LanCraftu vítězili cizinci

Severomoravský Rýmařov se o víkendu stal hlavním městem českého progamingu, na tamější turnaj LanCraft Spring 2k8 se sjelo více než 100 hráčů z České republiky...

On-line hry: Progaming od května na Eurosportu

Elektronické sporty si vybudovávají stále silnější pozici, začínají pronikat i do klasických médií. To potvrzuje nově navázaná spolupráce progamingové ligy...

On-line hry: Školní turnaj ve hře EURO 2008

Není to tak dávno, co si žáci a studenti zasoutěžili v závodní hře NFS ProStreet a už mají opět možnost ukázat, co v nich je. ČMSP totiž pořádá další školní...

Výběr článků

Načítám