Hlavní obsah

CzechInvest přispěl k založení 51 počítačových center v ČR

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od roku 2000 se agentura CzechInvest podílela na založení 51 programátorských center v České republice, ve kterých se investoři zavázali zaměstnat více než 10 000 vysokoškolsky vzdělaných počítačových odborníků.

Článek

Mezi investicemi do softwarových společností dominují české firmy, které připravily 14 projektů a chtějí v nich zaměstnat 2410 lidí. Na druhém místě jsou americké firmy, které mají ve 13 projektech v plánu vytvořit 3681 nových pracovních míst. Pět softwarových center zakládají v ČR investoři z Velké Británie.

Mezi podpořené zahraniční společnosti patří IBM, Red Hat, Sun Microsystems nebo Skype, z českých společností například firma Logos, která nedávno získala ocenění Investor roku 2007.

Česko se stává evropským gigantem ve vývoji softwaru

"Velký vliv na rozvoj trhu se službami v oblasti počítačových technologií v České republice měl vstup země do Evropské unie v roce 2004," uvedla pověřená generální ředitelka agentury CzechInvest Alexandra Rudyšarová. Do roku 2003 vznikla tři nová centra, od roku 2004 jich přibylo dalších 48.

"Česká republika se pomalu stává evropským gigantem ve vývoji softwaru. Mezi špičkové lokality pro nové investice do počítačových technologií ji řadí také renomované konzultantské agentury," řekla Rudyšarová.

Počítačový trh je v České republice dnes podle Evropské observatoře informačních technologií nejrozvinutějším mezi novými členskými zeměmi Evropské unie. CzechInvest působí jako prostředník mezi Evropskou unií a podnikateli při čerpání peněz ze strukturálních fondů EU.

Reklama

Související témata:

Související články

Jak ztišit hlučný počítač (1/2)

Osobní počítače se stávají centry moderních domácností. V pokojích a ložnicích dobývají místa dříve okupovaná podstavci DVD přehrávačů a HiFi věží. Ve srovnání...

Výběr článků

Načítám