Hlavní obsah

Novinky v dubnu v denní návštěvnosti před Centrum.cz a iDnes.cz

– PRAHA

Počet návštěvníků českých internetových serverů se v dubnu snížil o jedno procento na 6,12 miliónu lidí. Podobně klesl i počet uživatelů z Česka na 4,7 miliónu. Vyplývá to ze statistiky NetMonitor zveřejněné na internetu.

Článek

V počtu uživatelů za den, který je relevantnější pro zadavatele reklamy než měsíční statistiky, kraloval Seznam s 2,2 miliónu uživatelů denně, druhé byly Novinky s téměř 796 000 čtenáři za den a třetí portál Centrum.cz s průměrem 555 400 uživatelů.

V měsíční návštěvnosti serverů vedl Seznam se 4,69 miliónu uživatelů, následuje iDnes s 3,06 miliónu a Novinky s 3,03 miliónu.

Seznam byl minulý měsíc zároveň největším provozovatelem internetových služeb, když na svých webech zaznamenal přes pět miliónů uživatelů. Následuje společnost NetCentrum, která ke službám kolem portálu Centrum přikoupila v únoru Atlas, s 3,73 miliónu návštěvníků měsíčně a třetí skončil mediální dům Mafra (iDnes) s 3,15 miliónu návštěvníků.

Uživatelé na internetu trávili v průměru hodinu a půl denně, délka jedné návštěvy se pohybovala kolem deseti minut. Počet lidí s možností přístupu na internet se v dubnu snížil zhruba o 60 000 na 4,875 miliónu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám