Hlavní obsah

Hrajeme zdarma: Sonic Spike – modrý ježek opět v akci

Novinky, Radovan Blažek

Ježek Sonic je jednou ze zasloužilých herních celebrit a jeho nová zpracování se neustále objevují jak na komerční, tak na freewarové scéně. Jaké je to poslední?

Článek

V první řadě se zaměříme na grafiku. Ta je, jak je patrné i z okolních obrázků, celkem vyvedená. Hodně se drží originálu, má vysoké rozlišení a mnoho detailů, takže po této stránce není co vytknout. Navíc nechybí původní zvuky a hudba, takže výsledný dojem je prakticky dokonalý.

:. Sonic Spike

Ovšem ježek Sonic si svou popularitu nezískal jenom líbivým vzhledem, ale také hratelností, která je dodnes považována za etalon v plošinovkách. A zde už to tak slavné není. Hra je totiž zaměřena hlavně na skákání, bez speciální skoku s rozběhem se prakticky neobejdete a pokud se jich sejde hned několik najednou, budete mít co dělat, abyste tu modrou kouli dostali, kam potřebujete. Podobně frustrující jako snaha dostat se na nepřístupná místa může být i neustále sbírání prstýnků, bez nichž nelze dokončit úroveň. Přijdete o ně však při střetu s protivníkem, takže na vás čeká kolotoč neustálého vracení se a sbírání.

:. Sonic Spike

Sonic Spike tak není úplně pohodový a odpočinkový, jak obvykle Sonicova dobrodružství bývají. Škoda.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám