Hlavní obsah

Hrajeme zdarma: Karoshi 2.0 – jak spáchat sebevraždu

Novinky, Radovan Blažek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

I když bývají náměty her různé, většinou jde o to, aby hlavní hrdina zůstal co nejdéle naživu. Tento titul však vyžaduje něco zcela opačného.

Článek

Hry z Japonska obvykle bývají příjemným osvěžením v záplavě stereotypních titulů západní produkce. A tento kousek má ambice oslovit vás nejenom svým zpracováním, ale také poměrně neotřelým nápadem.

Karoshi je totiž japonský výraz pro sebevraždu. Ovšem ne tak ledajakou, ale tu způsobenou přepracováním. Takže namísto toho, co byste se hlavního hrdinu snažili dostat do bezpečí, jej musíte připravit o život.

:. Karoshi 2.0

Karoshi v sobě kombinuje principy mnoha logických her, takže jejich pravidelní pařani jsou rozhodně ve výhodě. Asi nejvíce je zde patrný vliv Sokobana, protože jde o to posunout bedny tak, abyste se přes ně dostali k nějaké propasti anebo vám některá spadla na hlavu.

:. Karoshi 2.0

Už tak neradostný námět koresponduje s šedivým a velmi depresivním designem úrovní. Verdikt je tedy jednoznačný – výborná hra, ale raději se jí vyhněte, pokud trpíte depresemi.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám