Hlavní obsah

Počítač nemusí být pro důchodce překážkou

S postupem času se počítače stále více rozrůstají do našich domácností. Někteří z nás, si však s používáním těchto strojů stále neví rady. Obzvláště generační rozdíly tvoří velice často bariéry v používání těchto užitečných strojů. V Praze 8 však myslí i na starší občany, a tak otevírají nové výukové centrum.

Foto: Profimedia.cz

Většina důchodců nezná ani základní periferie počítačových sestav.

Článek

Výuku práce s počítačem, výtvarnou dílnu, šití a ruční práce, cvičení paměti a taneční terapii nabízí seniorům nové centrum v Domě s pečovatelskou službou v Burešově ulici v Praze 8.

Ve středisku budou i přednášky, kulturní programy a bezplatné poradny. Náklady na jeho otevření činily 150 000 korun, sdělila dnes mluvčí libeňské radnice Helena Šmídová. Zařízení má důchodcům umožnit aktivně prožívat stáří.

"Nabídka centra vychází z nejčastěji se opakujících přání seniorů Prahy 8, kteří byli předem osloveni dotazníkem," uvedla místostarostka Vladimíra Ludková (ODS).

Doufá, že na programu střediska se budou podílet i sami důchodci. Hledají se také dobrovolníci, kteří by některé programy vedli. Středisko s kapacitou 30 lidí je rozděleno do tří místností; počítačové, relaxační a tvořivé. Vzniklo přestavbou jednoho z bytů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám