Hlavní obsah

Kdo má nejlepší internetové stránky?

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

HRADEC KRÁLOVÉ

Sdružení Zlatý erb vyhlásilo jubilejní 10. ročník soutěže Zlatý erb 2008. Celou soutěž zastřešují iniciativy v rámci kampaně Březen - měsíc Internetu. Ceny byly rozdělovány ve třech hlavních kategoriích; nejlepší webová stránka města, nejlepší webová stránka obce, nejlepší elektronická služba. Nechyběly však ani zvláštní a doprovodné ocenění.

Článek

Výsledky desátého ročníku soutěže byly vyhlášeny na mezinárodní konferenci Internet ve státní správě a samosprávě v Hradci Králové.

Cenu Zlatý erb 2008 za nejlepší internetové stránky měst získala Jihlava, která tak zopakovala své vítězství z roku 2003. V kategorii obcí zvítězil Tlumačov na Zlínsku.

V kategorii nejlepší elektronická služba, se na prvním místě umístila městská část Prahy 6 s projektem internetové televize. Cenu veřejnosti letos získala obec Mokré na Rychnovsku.

Nejlepší internetovou turistickou prezentaci mají Kozlovice z okresu Frýdek-Místek a z regionů portál www.vychodni-cechy.info. Ostatní účastníci si vedli následovně.

Uděleny byly také zvláštní ceny v pěti hlavních kategoriích. V těchto kategoriích však porotu vystřídalo sdružení BMI, ministr vnitra Ivan Langer, ministr pro místní rozvoj Jiří Čunek a společnost Microsoft.

Zvláštní cena ministra vnitra udělená ministrem Ivanem Langerem za nejlepší bezbariérový přístup na webové stránky při soutěži Zlatý erb
Třebihošť (www.trebihost.cz)
Zvláštní cena ministra pro místní rozvoj udělená ministrem Jiřím Čunkem za nejlepší turistickou prezentaci na webových stránkách při soutěži Zlatý erb
Města a obceKozlovice: Info pro turisty (www.kozlovice.cz)
RegionyTuristický portál Východní Čechy (www.vychodni-cechy.info)
Cena veřejnosti udělená sdružením BMI při soutěži Zlatý erb
Mokré (www.obecmokre.cz)
Zvláštní cena odborné poroty soutěže Zlatý erb
Pardubický kraj: Online rozhovory s představiteli kraje (www.pardubickykraj.cz)
Zvláštní cena společnosti Microsoft při soutěži Zlatý erb
MěstaNáchod (www.mestonachod.cz)
ObceTisá (www.tisa.cz)

Do Zlatého erbu, jehož cílem je podpořit rozvoj internetových služeb ve městech a obcích, se letos přihlásilo 592 obcí. "Bylo to o 12 procent více než loni. Stejný nárůst jsme zaznamenali i loni," uvedli organizátoři soutěže.

O soutěži Zlatý erb

Cílem soutěže je podpořit modernizaci místní a regionální veřejné správy prostřednictvím rozvoje informačních služeb poskytovaných občanům i specifickým skupinám uživatelů s využitím internetu a ostatních elektronických médií, a přispět tak k rozvoji kvality života ve městech, obcích a krajích České republiky.

Do celostátního finále postoupili vítězové krajských kol. Konference Internet ve státní správě a samosprávě se účastní kolem 2200 činitelů z oboru veřejné správy a informačních technologií. Prezentuje se také přes 100 firem.

Reklama

Výběr článků

Načítám