Hlavní obsah

Soutěž Najdi, co neznáš! má vítěze

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Skoro tři měsíce se na druhých stupních ZŠ a víceletých gymnáziích soutěžilo o počítačovou učebnu. Správné hledání ve fulltextu Seznamu přineslo výhru žákům deváté třídy ZŠ Desná na Jablonecku.

Článek

Soutěž Najdi, co neznáš! vyhlašuje Seznam pravidelně už třetím rokem. Jejím úkolem je přivést žáky druhých stupňů základních škol a odpovídajících ročníků víceletých gymnázií zábavnou formou k práci s internetem, zejména fulltextem. S pomocí vyhledávače odpovídají celé třídy na otázky z různých oblastí společenských i exaktních věd.

Ceny všem, učebna pro vítěze

Soutěž začala přesně 14. ledna 2008. Postupně se do ní přihlásilo celkem 3 477 třídních týmů z celé České republiky.

Do finále s plným počtem bodů došlo 262 týmů, z nichž poté vzešel i vítěz celé soutěže. Tím se stal tým Alberti z 9.A základní školy Desná v Jizerských horách. Tato třída tedy pro svou školu získává kompletní počítačovou učebnu v hodnotě 300 000 korun od firmy GoGEN.

Během soutěže se pravidelně vyhodnocovala dílčí kola a ti, kteří zadané otázky řešili úspěšně, získávali drobné ceny. Trička, propisky, PC myši a další předměty s logem Seznamu povzbuzovaly žáky do dalších týdnů soutěžního maratónu.

Přesnost a orientace

Vědomostní soutěž nabídla žákům otázky z mnoha oborů: historie, literatury, zeměpisu, přírodních věd, kultury, sportu i ze všeobecného přehledu.

Kdo se účastnil i minulých ročníků soutěže, ví, že najít správné odpovědi vyžaduje přesnost v zadání klíčového slova i správnou orientaci v množství výsledků. Také v minulém ročníku soutěže to nejlépe zvládli žáci deváté třídy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám