Hlavní obsah

Odborníci varují před novým typem spamu - falešným pozváním

Novinky, adr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Během posledních 12 měsíců zachytili počítačoví experti nejrůznější formáty spamu, toto je však vůbec první případ, kdy byl k šíření spamu použit kalendářový systém Google. Při tomto nejnovějším útoku rozesílají spameři tzv. nigerijské dopisy a vyhýbají se antispamovým filtrům pomocí pozvánek na schůzku.

Článek

E-mailové pozvánky jsou personalizovány, každému příjemci zobrazují odlišný odkaz a mohou být nastaveny tak, aby zasílaly i upozornění na schůzku. Tím se snaží obrátit pozornost ke spamované zprávě.

Spamové filtry jsou obvykle navrženy pro automatické filtrování spamu s přílohami nebo obrazového spamu, avšak tento nový způsob doručování pravděpodobně nezachytí, uvedli odborníci firmy Trend Micro.

„Je dobře možné, že po tomto prvním útoku budou následovat další, které budou k doručování nebezpečných odkazů a ke snaze odcizit citlivé informace dále pracovat s podobnými nástroji jako nabízí například kalendář Google.“

Mažte jakékoliv pochybné pozvánky na schůzky, které se mohou objevit ve vašich e-mailových schránkách, vzkázali počítačoví analytici.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám