Hlavní obsah

Nejoblíbenějším přehrávačem byl v únoru Windows Media Player

Novinky, adr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejstahovanějším multimediálním přehrávačem se v únoru stal Windows Media Player. Na druhém místě skončil IrfanView, třetí příčku pak obsadil MV2 Player. Uživatelé však hojně stahují i další freewarové multimediální přehrávače s množstvím zajímavých funkcí.

Článek

Podle statistik serveru Slunečnice.cz je Windows Media Player jedním z nejznámějších a nejpoužívanějších programů pro přehrávání hudby a filmů, poslech internetových rádií a práci s multimédii.

Mezi jeho hlavní výhody patří možnost přidávat oblíbené klipy do záložek pro rychlé a snadné přehrání, automatické stahování potřebných kodeků z internetu, kopírování disků či podpora mobilních zařízení.

Pomyslnou stříbrnou medaili získal rovněž velmi populární IrfanView, který je zaměřený na práci s grafikou a obsahuje všechny funkce potřebné pro správu obrázkových souborů. Podporuje značné množství grafických formátů, ale i zvukových souborů a přehrávání CD.

MV2 Player, ač velmi schopný, skončil třetí

Třetím nejstahovanějším multimediálním programem byl MV2 Player. Tento skinovatelný přehrávač dokáže přehrát všechny známé formáty zvukových souborů a animací, ale funguje i jako jednoduchý prohlížeč obrázků.

Podporuje titulky a DivX u video souborů a v případě přehrávání MP3 umožňuje načtení a zobrazení playlistů.

Z dalších kvalitních a bezplatných multimédií, která se umístila v první desítce, stojí za zmínku například Media Player Classic, GOM Player nebo VLC Player. Prvně jmenovaný vyniká zejména jednoduchostí a rychlostí, další dva zmíněné zase nabízí široké možnosti individuální konfigurace.

Reklama

Výběr článků

Načítám