Hlavní obsah

Hrajeme zdarma: Astra – v jednotě je síla

Novinky, Radovan Blažek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vesmírné střílečky bývají koncipovány obvykle pro jednoh hráče, který je v nich nucen čelit obrovské přesile. Když se však do hry vloží prvek spolupráce, situace vypadá o poznání zajímavěji.

Článek

Princip hry je jednoduchý. Vše se odehrává na jedné statické obrazovce, v jejímž středu se nachází vaše hlavní stanoviště, které nesmí být za žádných okolností zničeno, jinak hra končí. Musíte tedy rozstřílet vše, co k vám přiletí zpoza okrajů obrazovky.

:. Astra

Sami byste to zvládli jen stěží, a tak přichází ke slovu ona kooperace. Hru si sice můžete vyzkoušet sami, ale kdo někdy zažil několik (zde maximálně šest) lidí natlačených u klávesnice a pokřikujících na sebe, mi dá jistě za pravdu, že je to absolutně jiný herní zážitek, než sedět sám ve tmavé místnosti. Ke hře nemusíte využívat pouze klávesnici, dají se připojit i jiná herní zařízení.

:. Astra

Dále už se hra nijak zásadně neliší od běžných vesmírných stříleček. Vybíráte různé druhy lodí s různými vlastnostmi a výzbrojí, při samotném souboji se pak staráte, aby vám nedošla drahocenná energie. Ve skupince je to však mnohem zábavnější.

:. Astra

DOWNLOAD, homepage, 25 MB, 7/10

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám