Hlavní obsah

CeBIT: Miniaturní notebook Eee se dočkal Windows

Novinky, adr

Asus uvolnil na světové trhy nový model Eee PC s předinstalovaným systémem Windows XP. Vestavěny jsou také aplikace Windows Live a Microsoft Works.

Foto: Novinky

Notebook Eee PC byl modernizován.

Článek

Eee tak podle mluvčích výrobce nabídne ještě lepší možnosti připojení k internetu než dosud. Systém je tak vhodný i pro začátečníky," uvedla firma.

„Eee PC slavilo úspěch již při svém prvním uvedení v říjnu minulého roku. Následné ohlasy uživatelů nás pak velmi podpořily ve vývoji dalších vylepšení nové řady těchto počítačů,“ řekl Jonathan Tsang, místopředseda Asusu.

Notebook Eee PC má v sobě Windows. Podle Asusu se jedná o krok k lepšímu, který dostane laptop i k méně zkušeným uživatelům. foto: Novinky

Eee PC se po celém světě prodalo kolem 350 tisíc kusů, Asus tvrdí, že do konce letošního roku vzroste toto číslo na hodnotu 3 až 5 miliónů. Velký zájem o první modely tohoto počítače překonal veškerá očekávání. Na systém čekaly fronty lidí.

Asus provedl u nové generace počítačů Eee PC (označení Eee PC 900) několik změn. Systém obsahuje 1 GB operační paměti, 12 GB úložný prostor a větší 8,9" displej. V Evropě bude inovovaný notebook k dispozici v létě za 399 eur.

Reklama

Související články

V přípravě další počítač do 6000 korun

V červnu bychom mohli na trhu přivítat další velmi levný přenosný počítač. Model od MSI by měl stát 308 dolarů (5550 Kč). V obchodech by tak doplnil...

Výběr článků

Načítám