Hlavní obsah

Míra spamu ve světě na začátku roku stoupla na 78,5 %

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Celosvětový podíl spamu v e-mailové poště se v prvních dvou měsících roku pohyboval kolem 78,5 procenta proti 61 procentům v prvnímu pololetí 2007. Vyplývá to ze statistiky antivirové firmy Symantec.

Článek

Největší podíl nevyžádané pošty, více než čtvrtinu, tvoří zprávy o různých výrobcích, 23 procent tvořily zprávy o internetových službách a 12 procent nabídky pro zlepšení zdraví uživatelů.

Tvůrci spamu minulý měsíc využívali rostoucího zájmu o prezidentské primárky v USA a nabízeli například falešné video s Hillary Clintonovou, ale i další podvrhy videí s Michaelem Jacksonem, Heather Millsovou a dalšími celebritami. Spammeři se rovněž zaměřili na mezinárodní den žen, svatý Valentýn a další svátky a nabízeli volné letenky.

Mezi nejkurióznější spamy se zapsal e-mail, který adresátům nabízí zprostředkování prodeje jejich nevyužitých parcel na hřbitově, který garantoval rychlý prodej a nejvyšší cenu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám