Hlavní obsah

CeBIT: GPS přijímač s reálnou mapou území

Novinky, Ondřej Grym (Hannover)

Kapesních navigátorů existuje nepočítaně. GPSku s reálnou mapou území vyvedenou v trojrozměrném režimu však zatím nevyrábí nikdo jiný než NDrive.

Foto: Novinky

S trojrozměrnou fotorealistickou mapou je velmi těžké zabloudit.

Článek

Lidé z NDrive Navigation Systems jsou podepsáni hned pod dvěma produkty - G800 a G280/R, které velmi věrně zobrazují území, jímž projíždíte. Systém ukazuje krajinu v trojrozměrném režimu složeném ze skutečných fotografií daného místa.

Vývojáři mají z různých úhlů nafoceny desítky evropských destinací. Díky tomu je mohou ukazovat ve 3D. Oficiálně jsou zatím dostupné 3D fotomapy větších měst v Portugalsku, Španělsku a Itálii. Další budou dostupné co nevidět, ujišťují lidé z NDrive.

Trojrozměrná fotorealistická mapa v podání navigace G800 od NDrive Navigation Systems.foto: Novinky

Podle výrobce je navigace schopna navést řidiče či chodce i do míst mimo silniční tahy. Tedy například na soukromé pozemky, zahrady nebo parkoviště.

Multimediální G800, která může fungovat také jako rádio, umí rovněž zobrazovat fotky, spojit se s mobilem přes Bluetooth, nabízí i několik jednoduchých her. Nechybí jí ani slot pro paměťové karty typu Secure Digital. Z nich čte navigace další mapy, kterými je možné sumu informací rozšiřovat,

To vše se vešlo do zařízení o hmotnosti příjemných 210 gramů. G800 se prodává za 350 eur.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám