Hlavní obsah

Akcionáři zřejmě prodali portál Atlas, spojí se s Centrum.cz

– PRAHA

Internetový portál Atlas.cz se zřejmě spojí s konkurenčním portálem Centrum.cz. Informaci o prodeji Atlasu ČTK potvrdily dva důvěryhodné zdroje s tím, že oficiální oznámení firmy chystají na úterý. Zástupci dosavadního majoritního akcionáře EPIC i portálu Centrum.cz informaci nechtěli jakkoliv komentovat.

Foto: Novinky

Článek

Podle zdrojů zatím není jasné, zda Atlas koupila firma NetCentrum, která provozuje portál Centrum.cz, nebo její nový vlastník, americký fond Warburg Pincus. Ten do NetCentra vstoupil loni začátkem prosince a již tehdy se objevily spekulace o možné koupi Atlasu.

Centrum.cz je v současnosti třetí největší portál na českém internetu s návštěvností 2,7 miliónu lidí měsíčně a odhadovanými tržbami za loňský rok kolem půl miliardy korun.

Atlas měl loni v prosinci 1,9 miliónu uživatelů a za rok 2006 vykázal tržby 204 milionů korun. Jednička na trhu Seznam měl předloni tržby jednu miliardu korun a jeho návštěvnost se pohybuje okolo 4,4 miliónu uživatelů.

Atlas.cz vznikl v roce 1997. Od roku 1999 provozuje server stejnojmenná firma, jejímž majoritním akcionářem se stal o dva roky později II. EPIC Holding. Majitelé Centrum.cz jednali o koupi Atlasu již v minulosti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám