Hlavní obsah

V Kanadě rozbili síť počítačových pirátů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kanadská policie odhalila v Quebeku síť počítačových pirátů, kteří kontrolovali desetitisíce počítačů v několika zemích světa včetně například Polska. Sdělily to v pátek místní úřady.

Foto: Novinky

V Kanadě proběhl zátah na počítačové piráty.

Článek

"Jedná se o síť 17 osob z různých částí Quebeku, z nichž každá se nelegálně dostala do asi 5000 počítačů," řekl představitel quebecké bezpečnosti.

Poznamenal, že skupina se zaměřila na více zemí. Například v Polsku "nabourala" 39 000 počítačů, v Brazílii 28 000 a v Mexiku 26 000.

"Tyto počítače patřily soukromníkům, soukromým podnikům i vládním institucím," uvedl seržant Grégory Gomez del Prado. Počítačoví piráti jsou podle něj ve věku od 17 do 26 let. Dokázali na dálku kontrolovat počítače a jejich prostřednictvím provádět podvody.

Zadržené osoby, mezi kterými byla jedna žena, byly obviněny z loupeže počítačových údajů a loupeže identit lidí. Vyšetřovatelé zvažují další obvinění, především cílené útoky, které měly ochromit některé internetové servery.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám