Hlavní obsah

HP lisuje použité PET lahve do tiskových kazet

Novinky, adr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Počátkem týdne představila společnost Hewlett-Packard blíže objev, který umožní využití použitých recyklovaných plastů ve výrobě nových inkoustových náplní. Firma jich dosud vyrobila více než 200 miliónů.

Článek

HP použilo v uplynulém roce pro výrobu svých inkoustových náplní téměř 2300 tun recyklovaných plastů, Společnost se zavázala použít v roce 2008 dvojnásobek tohoto množství. Recyklační proces dovoluje kombinovat obnovitelné zdroje a tříděné recyklované plasty.

"Spolu s uzavřeným procesem, využívajícím recyklovaný odpad, tak šetříme energii a snižujeme množství plastů na skládkách," uvedla firma. Od prvního pilotního procesu prý HP použilo tolik recyklovaných plastů, které by naplnily více než 200 kamionů s vlekem, každý s užitečným zatížením 44 000 liber (téměř 20 tun).

Inkoustové náplně HP, navracené prostřednictvím programu Planet Partners, procházejí několikafázovým recyklačním procesem, který je redukuje na surové materiály, jako jsou plasty a kovy. Plasty z inkoustových náplní jsou pak slučovány s recyklovanými lahvemi a dalšími přísadami.

Množství recyklovaného obsahu může být různé, dodává výrobce. Pohybuje se mezi 70 a 100 procenty celkem využitých plastů.

Reklama

Výběr článků

Načítám