Hlavní obsah

První servisní balík pro Vistu bude uvolněn v dubnu

Novinky, Ondřej Grym
PRAHA

Operační systém Windows Vista se dočká prvního velkého opravného balíku (Service Pack 1) v dubnu. Americký Microsoft jej tehdy uvede na český trh. Servisní balíček obsahuje kromě dodatků, které rozšíří možnosti systému, také všechny předešlé aktualizace.

Článek

"Jeho instalace přinese zákazníkům nejen zvýšení výkonu, ale i zlepšení klíčových vlastností samotného operačního systému," uvedli zástupci tuzemské pobočky Microsoftu.

Zlepšení prý zaznamenají uživatelé notebooků. "Windows Vista s SP1 jim umožní déle pracovat na baterie," uvedla společnost s tím, že mezi dalšími novinkami je také větší integrace Windows Live služeb a zvýšení podpory konektivity počítače s dalšími zařízeními, včetně mobilních telefonů a smartphonů.

Anglická mutace opravného balíku SP1 pro Vistu je již ve výrobě a ke stažení bude v horizontu několika týdnů.

Windows Server 2008 téměř hotov

Spolu s finišováním SP1 pokročil Microsoft v přípravách Windows Serveru 2008. Tento serverový operační systém již plně připraven na uvedení na trh a jeho finální verze byla uvolněna do výroby (RTM). "Během jeho přípravy byl proveden historicky největší počet testů jak ze strany Microsoftu, tak i partnerů a vývojářské komunit," napsala společnost.

Celosvětové uvedení Windows Server 2008, společně s produkty Visual Studio 2008 a SQL Server 2008, proběhne 27. února 2008 v americkém Los Angeles. V České republice budou produkty uvedeny na trh 2. dubna. Půjde o největší uvedení produktů pro podnikový segment v celé historii Microsoftu.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám