Hlavní obsah

Asus dneška: navigace, smartphony a rychlé bezdrátové sítě

Novinky, adr

Tchaj-wanský Asus si pro letošek připravil několik novinek. Patří mezi ně jednak aktualizovaná nabídka chytrých telefonů, nesmí chybět navigace či podpora rychlých bezdrátových sítí standardu WiMAX.

Foto: Novinky

Navigace R700

Článek

Mezi novinky tohoto asijského výrobce se dostal i MK241 - 24” plochý LCD panel.

Podle výrobce jde o univerzální model s HDMI podporou, vestavěnou web kameru, integrovaným mikrofonem a reproduktory. Model "zobrazuje o 30 % více barev" než konkurence, tvrdí výrobce. Firma chce monitor prodávat na americkém trhu za 539 dolarů (asi 9400 korun).

MK241 - 24” plochý LCD panelfoto: Novinky

Navigace R700

R700 je tenká 1,3 centimetry. Jak je dnes obvyklé, obsahuje dotykovou obrazovku velikosti 4,3". Mimo jiné dokáže hlasově přehrávat příchozí textové zprávy, vytáčet hovory pomocí Bluetooth připojení, přehrávat MP3 hudební a video a zobrazovat fotografie. R700 pracuje stejně jako Sony NV-U93T s vestavěným světelným senzorem, který přizpůsobuje podsvícení obrazovky na základě jasu okolního prostředí. Zaváděcí cena je 399 dolarů (téměř 7000 korun).

Navigace R700foto: Novinky

P527 GPS smartphone

Nový GPS smartphone v sobě kombinuje funkce mobilního telefonu, navigátoru a PDA, získal letos na veletrhu CES ocenění za inovaci v designu a technice. P527 obsahuje funkce Travelog, která umožňuje uživateli zaznamenávat cestovní trasy a exportovat data do Google Earth, Location Courier slouží jako zařízení SOS, které zasílá GPS polohu uživatele na pět přednastavených telefonních čísel. V takovýchto naléhavých případech budou odeslány SMS zprávy na přednastavená čísla zmáčknutím jediného tlačítka.

Foto: Novinky

Asus P527

Asus G70: Stylový notebook s výbušně rychlým výkonem při hraní Nový hráčský notebook ASUS G70 s výkonnou duální grafikou založenou na technologii NVidia SLI a také s podporou duálních harddisků a 8 GB systémové paměti. foto: Novinky

Asus rovněž poodhalil plány týkající se standardu WiMAX – širokopásmového standardu následující generace. Podle šéfa firmy pro region Severní Ameriky Jonneye Shihe bude implementace WiMAXu v USA zahrnovat podporu radičních, ultrapřenosných a módních notebooků až po populární Eee PC.

Reklama

Související články

TEST: Navigace do auta i do kapsy

Navigační systémy, které jsou schopny určit polohu řidiče nebo turisty s přesností několika metrů, se staly nedílnou součástí jednadvacátého století. Pojďte...

Výběr článků

Načítám