Hlavní obsah

LG začalo prodávat plazmový televizor za 17 000 Kč

Novinky, Ondřej Grym

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

LG Electronics začala prodávat plazmový televizor o úhlopříčce 32 palců (81 cm). Model LG 32PC51 je vhodnou volbou pro zákazníky se zájmem o obrazovky menší velikosti. V nich se dosud plazma nenabízela. K atraktivitě produktu přispívá i cena necelých 17 000 korun s daní. Nepřehlédnutelným záporem tohoto panelu je nízké rozlišení.

Článek

Pouhých 852 x 480 obrazových bodů je totiž pro 32palcovou obrazovku v dnešní době stěží dostačující. Doporučujeme kupovat panely s rozlišením alespoň HD ready (1366 x 768 bodů).  

Plazmové obrazovky vynikají obecně v parametrech, které se týkají doby odezvy. U 32" plazmy ji výrobce udává na 0,001 ms (konkurenční LCD technologie nabízí odezvu 2000krát vyšší).

Nízká odezva je důležitá při zobrazování rychlých scén, například sportovních přenosech. Obraz se pak laicky řečeno nemaže.

.: LG 32PC51

Televizor je vybaven HDMI porty k připojení řady multimediálních zařízení (DVD, herní konzole, atd.), ve výbavě nechybí technologie SIMPLINK. Díky ní je možné ovládat kompatibilní zařízení jedním dálkovým ovladačem.

Trh s 32“ palcovými plochými obrazovkami roste vůbec nejrychleji, uvedli analytici z DisplaySearch. Podle nich se v loni poptávka po 32palcových televizorech zvýšila na 24,9 miliónů kusů a letos se očekává nárůst na 33,4 miliónů kusů.

Ještě v roce 2005 byla poptávka po 32palcových televizorech pětinová ve srovnání s loňskem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám