Hlavní obsah

Pětina lidí si myslí, že pracují s počítačem lépe než kolegové

– PRAHA
Novinky, adr

Průzkum, který si loni nechala zpracovat počítačová škola Gopas, odhalil několik zajímavých skutečností. Například dvacet procent dotazovaných si myslí, že umí ovládat počítač lépe než jejich kolegové na pracovišti.

Článek

Třetina je pak přesvědčena, že je na tom asi tak stejně, pouze 13 % dotázaných si nevěří a soudí, že osobní počítač ovládají hůře.

Z průzkumu, kterého se zúčastnilo tisíc respondentů, dále vyplynulo, že asi polovina ekonomicky aktivních lidí je na svém pracovišti spokojena se vzděláním v oblasti informačních technologií. V případě ekonomicky aktivních lidí, kteří ke své práci používají počítač, to jsou dokonce čtyři pětiny.

Uživatelé se chtějí vzdělávat

Lidé se chtějí v oblasti počítačových technologií a programů vzdělávat. Největší zájem mají o kurzy zaměřené na MS Office. Je ovšem zajímavé, že celá pětina lidí, kteří PC aktivně nepoužívají, by ráda absolvovala počítačový kurz také.

Uživatelé, kteří už absolvovali nějaký počítačový kurz, mají častěji pocit, že umí pracovat s počítačem lépe než ostatní kolegové na pracovišti. U respondentů, kteří žádný kurz neabsolvovali, je polovina těch, kteří tuto skutečnost nedokáží posoudit.

Velká část respondentů, kteří jsou spokojeni se vzděláváním v oblasti IT, si také myslí, že je na tom v práci s PC lépe nebo stejně jako kolegové.

Z analýzy rovněž vyplynulo, že je hodně zaměstanců, kteří ke své práci počítač nepotřebují. Jde o třetinu všech ekonomicky aktivních obyvatel.

Anketa

Jak dobře umíte pracovat s počítačem?
Určitě lépe než kolegové
61,4 %
Podobně jako ostatní v práci
20,7 %
Ne tak dobře jako kolegové
5,2 %
Nedokáži to posoudit
12,7 %
Celkem hlasovalo 2753 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám