Hlavní obsah

PowerBank 501: půlkilový napájecí doping pro elektroniku

Novinky, adr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na český trh se dostala univerzální vysokokapacitní externí baterie, která umí napájet různá mobilní zařízení. Power Bank 501 tedy prodlužuje jejich funkčnost na cestách. Ovšem nic není zadarmo...

Foto: Novinky

Power Bank 501

Článek

Mobilní zařízení, vybavená nejrůznějšími funkcemi, jsou neoddělitelnou součástí života mnoha uživatelů, kteří svůj čas tráví na cestách. K hlavním limitům přenostnosti těchto přístrojů patří doba chodu na baterie.

Ta je závislá na kapacitě napájecí baterie a její výdrži. Power Bank 501 je určen právě pro řešení tohoto problému - dodá potřebnou energii notebooku, digitální kameře, přenosnému přehrávači nebo jinému mobilnímu zařízení.

Uživatel však nic nedostane zadarmo - k hmotnosti mobilního přístroje musí připočítat váhu externího energetického článku. A ta není malá. Je rovna 420 gramům, které se zvláště při delší tůře pěkně pronesou.

Power Bank 501 je vysokokapacitní externí li-ion baterie s možností nastavení výstupního napětí a změny konektorů. Díky tomu je vhodná pro napájení většiny notebooků na trhu. Zařízení nabízí i USB konektor, pomocí kterého může uživatel současně napájet i další mobilní zařízení.

Baterie v ceně asi 3800 korun je zapouzdřena v kůži. O stavu nabití informuje světelný ukazatel.

Základní technické parametry
rozměry a hmotnost: 174 x 84 x 23 mm, 420 gramů
doba potřebná k nabití: 4 hodiny
výstupní napětí: 5 V, 6 V, 7,5 V, 9 V, 12 V, 14 V, 16 V, 19 V
kapacita: 10 000 mAh/5V
Přibližné doby provozu
notebooky: 4 hodiny
přenosné DVD přehrávače: 7 hodin
digitální kamery: 14 hodin
přenosné přehrávače (audio, video): 14 hodin
přenosné CD přehrávače: 110 hodin
PDA: 16 hodin
mobilní telefony: 70 hodin hovoru

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám