Hlavní obsah

Světoznámé stránky pro sdílení souborů byly mimo provoz

Novinky, jky
Aktualizováno

Internetové stránky rapidshare.com krátce po sobotním poledni přestaly fungovat. Po stovkách internetových diskuzích se spekulovalo, zda za výpadkem nestojí policejní zásah. Nakonec se potvrdilo, že za výpadkem stály pouze hardwarové potíže a velké přetížení sítě.

Foto: Profimedia.cz

Zabezpečit, aby se přes podobné servery nešířily materiály chráněné autorskými právy, je takřka nemožné.

Článek

Účet na webu rapidshare.com, který je využíván ke sdílení a stahování souborů, má zřejmě až několik desítek tisíc Čechů.

Server rapidshare.com je jedním z nejčastěji využíváných webů tohoto typu na celém světě. Obdobné servery existují v určité podobě v mnoha zemích, jejich kapacita je však oproti tomuto serveru většinou mnohonásobně nižší.

Policejní zásah připadal v úvahu, protože je tento server oblíbeným prostředníkem ke sdílení souborů chráněných autorskými právy.

Mnoho diskutujících se odkazovalo na zprávu, kterou měl vydat zástupce serveru rapidshare.com. V ní se prý omlouval za potíže způsobené hardwarovými problémy a tvrdil, že stránky budou zprovozněny v průběhu této noci. Stejně tak údajně nedošlo ke ztrátě žádných dat.

Stránky byly zprovozněny v sobotu krátce po 23:30 středoevropského času.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám