Hlavní obsah

Sharp bude prodávat síťové internetové adaptéry

Novinky, adr
LAS VEGAS

První zmínky o síťových adaptérech, které bude možné zapojit do zásuvky a využít tak k přenosu dat stávající elektroinstalace, se objevily již před několika lety. K výrobcům těchto zařízení se přidal také Sharp. Adaptéry chce spojit se svými televizory a připojit je tak k internetu.

Článek

„Se zvyšujícím se počtem domácností s připojením k internetu stoupá poptávka po snadném a bezpečném způsobu, jak vytvořit domácí síť,“ uvedl viceprezident Sharpu Bob Scaglione. Dodal, že adaptéry budou „doplňkem některých televizí řady Aquos.“

Díky těmto adaptérům mohou všechna zařízení připojená do domácí sítě využívat vysokorychlostní audio a video obsah. Není tak třeba natahovat síťové kabely pro ethernetové připojení nebo podstupovat rizika (krádeže dat), která mohou doprovázet špatně zabezpečené bezdrátové sítě.

Adaptéry od Sharpu jsou dostupné s jedním nebo čtveřicí portů. Síť je vytvořena „během dvou kroků,“ uvedli zástupci výrobce. Stačí zapojit adaptér do již existující elektrické zásuvky a na něj připojit zařízení, jako jsou televize, set-top-boxy, herní konzole, počítače a routery.

PLC adaptéry Sharpu nabízí komunikaci rychlostí 85 megabitů za sekundu (Mbps). Podporují AES 128-bitového kódování. Systém je založen na mezinárodním standardu HomePlug AV pro vysokorychlostní přenos dat přes elektrické rozvody.

Síťová zařízení se objeví na trhu v březnu. Model s jednou přípojkou má stát 150 dolarů, čtyřportový asi 170 dolarů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám