Hlavní obsah

Nejmenší kamera světa váží jen 18 gramů

Novinky, adr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LAS VEGAS

Nová miniaturní videokamera výrobce Digital Cowboy sice nenatočí záznam v HD rozlišení, díky své velikosti se však vejde i do té nejmenší kapsy.

Článek

Zatím nejnovější výrobek japonských návrhářů DVR-SP se v celé své kráse představil v Las Vegas na veletrhu CES. Miniaturní kamerka s hmotností 18 gramů a rozměry zapalovače (73 x 20 x 11 milimetrů) by již nyní měla být na pultech vybraných obchodů.

Systém natáčí do kostrbatého rozlišení 176 x 144 obrazových bodů ve formátu MPEG4. Video je uloženo v kadenci 15 snímků za sekundu. Přístroj čerpá energii z vestavěné lithium-ion baterie, která se dobíjí přes USB.

Zařízení má dokonce slot pro microSD paměťové médium. Podle výrobce kamerka uloží na kartu s kapacitou 2 GB více než 37 hodin záznamu.

Digital Cowboy již vymýšlí, jak by se dalo zařízení lépe využít. Například jej chce prodávat jako součást bezdrátově ovládaných hraček pro vytvoření spy fotek.

Reklama

Výběr článků

Načítám