Hlavní obsah

Američané letos utratí za elektroniku 11 miliard dolarů

LAS VEGAS

Američané letos nakoupí spotřební elektroniku za 171 miliard dolarů (3,2 biliónu Kč). To je o 6,1 procenta více, než loni. Uvedla to americká asociace CEA. Loni prodej elektroniky v USA vzrostl o 8,2 procenta na 161 miliard dolarů.

Článek

Letos růst potáhne především prodej televizí, který by měl vzrůst o 13 procent na 29 miliard dolarů. Důraz na televizní techniku ve vysokém rozlišení HD je jedním z hlavních témat letošního veletrhu. Panasonic například ukázal na veletrhu CES plazma televizi s úhlopříčkou 3,8 metru.

Zákazníci podle analytika CEA Steva Koeniga začínají obměňovat svá domácí kina. "Digitální televizi má již zhruba polovina amerických domácností. Letošní rok bude výrazný růst v této kategorii pokračovat," dodal.

Analytici očekávahjí, že díky poklesu cen letos vzrostou prodeje DVD přehrávačů poslední generace. Prodej by měl stoupnout o 173 procent na 2,8 miliónu kusů.

Dostupnost tří moderních herních konzolí se loni projevila v nárůstu herního segmentu o 50 procent na 6,6 miliardy dolarů a podobný růst se čeká i letos. Prodej softwaru by se měl letos zvýšit o čtvrtinu na 11,5 miliardy dolarů. Kategorie mobilního videa a navigací by měla letos zaznamenat růst na dvojnásobných 3,1 miliardy dolarů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám