Hlavní obsah

Českého výrobce her Illusion Softworks koupili Američané

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Českou firmu Illusion Softworks (IS), jež se proslavila hrou Mafia, koupila americká společnost Take-Two Interactive Software. Kolik Američané za Illusion Softworks zaplatili, není známo.

Článek

Společnost Illusion Softworks je českou firmou se sídlem v Praze. Firmu založil v roce 1997 Petr Vochozka a český investor CRG. Cíl firmy se dodnes nezměnil – vyvíjet hry pro PC a nejmodernější konzole. Společnost se specializuje především na realistické akční hry.

Illusion Softworks se během několika let podařilo vybudovat silnou základnu herních vývojářů a vydat mnoho vlastních titulů, včetně světových bestsellerů pro PC a konzole Sony PlayStation, Microsoft Xbox a Sega Dreamcast.

Prodeje známé hry Mafia přesáhly dva milióny kusů. Série Hidden & Dangerous se prodalo více než jeden milión kopií. Dobře přijata byla i hra z vietnamské války Vietcong a její pokračování Vietcong 2.

Firma v současnosti pracuje na projektech pro PC a konzole Xbox 360 a PlayStation 3. Nový majitel Illusion Softworks Take-Two Interactive Software je znám především díky herní sérii Grand Theft Auto.

Reklama

Výběr článků

Načítám