Hlavní obsah

S PlayStationem do kapsy bude možné volat

– PRAHA
Novinky, adr

Nová verze přenosné herní konzoly PSP (PlayStation Portable) bude podporovat komunikační technologii Skype. Její výrobce Sony to oznámil počátkem týdne. Nástroj Skype používá více než 246 miliónů registrovaných uživatelů. Díky jeho integraci budou moci majitelé PSP komunikovat přes internet s jinými účastníky Skype po celém světě.

Článek

Představením software Skype na konzole PSP budou uživatelům zpřístupněny bezplatné hlasové hovory mezi účastníky Skype, nechybí správa seznamu kontaktů Skype (prohlížení existujících kontaktů, přidávání nových kontaktů), ani možnost vidět, kteří přátelé jsou připojeni a dostupní.

Herní konzolka bude podporovat také SkypeOut volání pro hovory do pevných a mobilních sítí kdekoli na světě (placená služba), dovolí používat volitelné SkypeIn číslo, které umožní uživatelům přijímat hovory na Skype z pevných a mobilních sítí kdekoli na světě.

Bude možné měnit podrobnosti účtů (včetně vytvoření jména uživatele, nastavení SkypeOut, nastavení hlasové pošty a přesměrování hovorů).

Skype na PSP až po aktualizaci

Uživatelé PSP na celém světě budou schopni využívat funkce a služby technologie Skype až po aktualizaci systémového software. Sony uvedla, že balík dat uvolní koncem ledna.

Po aktualizaci přibude do nabídky v kategorii Network (Síť) ikona Skype. "Uživatelé PSP, kteří ještě nemají účet Skype, se mohou zaregistrovat kliknutím na ikonu. Potom stačí postupovat podle instrukcí. Lidé, kteří už mají uživatelský účet Skype, se mohou okamžitě přihlásit. Stačí kliknout na ikonu Skype a zadat svoje uživatelské jméno a heslo," dodali zástupci Sony.

Komunikační klient Skype bude fungovat pouze v nové konzole PSP. Majitelé starších modelů nebudou moci služeb Skype využít.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám