Hlavní obsah

Hrajeme zdarma: Marble Arena – klaňte se kouli

Novinky, Radovan Blažek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Taková koule pohybující se v prostoru je základem spousty zdařilých her. A co teprve, když vezmeme kouli, která má nejednu speciální vlastnost. To je pak o zábavu postaráno.

Článek

Koule má mezi všemi geometrickými tvary zvláštní postavení. Při daném objemu má totiž minimální povrch. Pro naši věc to má jeden zásadní význam – velice snadno se pohybuje. Tím se dostáváme k hlavní zápletce této hry: překonávání nejrůznějších překážek. Skákání, kličkování mezi dírami a podobné vylomeniny jsou zde na pořadu dne.

To by bylo samo o sobě nebylo příliš originální. Avšak naše kulička má i jiné speciální vlastnostmi. Kupříkladu může svým magnetismem ovlivňovat okolní předměty, metat blesky a mnoho dalšího.

Základním úkolem každé úrovně je sesbírání všech hvězdiček a nalezení východu. A aby to nebylo tak jednotvárné, tak se zde nacházejí i mezihry v podobě hraní fotbalu, kulečníku – to vše za pomocí koule.

Když tedy dáme dohromady velmi dobře vypadající grafiku, proměňující se prostředí a úkoly a neustále přibývající úrovně, pak před sebou máme velice zdařilý kousek.

Reklama

Výběr článků

Načítám