Hlavní obsah

Uživatelé letos zbavovali disky hmyzu i přílišného hluku

Novinky, adr
PRAHA

Pevné disky mají za sebou perný rok. Uživatelé řadu z nich zbavovali nevybíravými způsoby hmyzu, také je plnili olejem, aby tolik nepískaly při chodu. Následně žádali o rekonstrukci uložených dat, uvedli počátkem prosince lidé z Ontrack Data Recovery, která se zabývá obnovou informací.

Článek

Letos prý viděli experti mnohem více poškozených přenosných disků než kdy jindy. Lidé však nejsou stále hloupější, spíše jsou elektronické přístroje levnější než v minulosti a může si je dovolit více uživatelů.

Pracovníci například přijali telefonát zoufalé ženy, která přišla o data uložená na flash disku. Nechala jej totiž v pračce. Data se v tomto případě podařilo zachránit, stejně jako muži, který svůj harddisk polil kyselinou.

Daleko těžším oříškem byl případ britského vědce, kterého rozrušilo skřípání disku při čtení a zápisu natolik, že do něj vyvrtal díru a nalil do vzniklého otvoru olej. Skřípot podle něj ustal, bohužel přestal fungovat i disk.

Experti zachránili také paměťové médium (memory stick), které se i s kamerou zřítilo z výšky několika kilometrů. Médium bylo po pádu rozbito na několik kusů, povedlo se jej však složit dohromady a data zachránit.

Za nejlepší akci však experti považují zásah u jednoho fotografa. Toho rozezlily stovky mravenců, kteří se usadili v útrobách jeho přenosného disku. Muž proto odňal kryt zařízení a jeho útroby vystříkal repelentem.

"Ani mravenci, ani disk to nezvládli," dodala firma.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám