Hlavní obsah

Muže zabila baterie mobilu, explodovala mu v kapse

Novinky, adr

Exploze mobilního telefonu podle všeho zabila jihokorejského dělníka nedaleko Soulu. Muž měl mobil umístěn v náprsní kapse, uvedla ve čtvrtek světová média.

Článek

Třiatřicetiletý dělník byl nalezen mrtev na svém pracovišti v kamenolomu nedaleko Soulu již ve středu ráno. "Baterie jeho mobilního telefonu byla zcela roztavena," uvedli zástupci jihokorejské policie agentuře AP.

"Domníváme se, že energetický článek vybuchl," dodal policista, který si nepřál být jmenován. Podle něj vadný přístroj vyrobila společnost LG Electronics. Ta je pátým největším producentem mobilů na světě.

Zpravodajcům z agentury Yonhap se podařilo vyzpovídat lékaře Kima Hoona, který zasahoval v místě neštěstí. Podle něj měl muž popálenou levou stranu hrudníku a zlomenou páteř včetně několika žeber. "Domnívám se, že tlaková vlna poškodila jeho srdce a plíce. To bylo příčinou smrti," uvedl Hoon.

Kosti si muž mohl zlomit po následném pádu.

Podle deníku CNN zástupci LG Electronics potvrdili, že měl mrtvý muž v kapse jejich telefon. Strikně však vyloučili, že by zapříčinil jeho smrt.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám