Hlavní obsah

Lenovo staví v Polsku svou první evropskou továrnu

Novinky, adr
PRAHA

Lenovo postaví novou továrnu a centrum služeb v průmyslové zóně v polském městě Legnica. Nové centrum bude sloužit zákazníkům z Evropy, středního východu a Afriky. Na starost bude mít jak výrobu a úpravy konfigurací, tak distribuci a služby s přidanou hodnotou.

Článek

Hala v Legnici má plochu 30 tisíc metrů čtverečních. Nová továrna v Polsku, která bude stát v Dolním Slezsku, by měla spustit výrobu ve 3. čtvrtletí roku 2008 s počáteční kapacitou až 5 miliónů počítačů ročně.

Hodnota investice je odhadována na více než 20 miliónů dolarů (zhruba 400 miliónů Kč). Částka zahrnuje náklady na vybudování areálu, zařízení, platby, daně a další příspěvky místním, regionálním nebo národní ekonomice. Jakmile bude továrna v plném provozu, zaměstná zhruba 1000 lidí.

"To, že jsme si vybrali pro evropskou továrnu právě Polsko a že do ní plánujeme implementovat naše nejlepší výrobní procesy, jasně dokazuje, že naše přítomnost v Evropě poroste a s tím i náš podíl na trhu," doplnil Milko van Duijl, president Lenova.

Nová fabrika v Polsku je letos už pátou investicí Lenova. Chapadla této firmy, která svého času koupila počítačovou divizi IBM, se rozšiřuje na 4 kontinenty a do 5 zemí. Lenovo totiž oznámilo stavbu výrobních hal v Šanghaji v Číně; Severní Karolíně v USA, Baddi v Indii a v Monterrey v Mexiku.

"Investice v sektoru informačních technologií jsou pro nás prioritou. Na jedné straně jsou spojeny s implementací nových technologií a na straně druhé vytvářejí nová pracovní místa pro řadu výborných polských specialistů v tomto oboru," uvedl Paweł Wojciechowski, šéf polské investiční agentury.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám