Hlavní obsah

Nejlepším internetovým projektem roku je Stream.cz

Novinky,
PRAHA

V každoroční anketě o nejlepší internetový web v České republice vyhrál portál Stream.cz. Ten zvítězil i přesto, že server Lupa.cz, který anketu Křišťálová lupa 2007 pořádá, v polovině roku předpovídal Streamu krátkou budoucnost.

Článek

Ovšem tehdy se ještě nevědělo, že Stream.cz vytvoří strategické partnerství s největším vyhledávacím portálem na českém trhu, Seznamem. Toto partnerství prospělo oběma stranám a dokladem je i celkové vítězství této první české internetové televize v anketě.

Miloš Petana, zakladatel Stream.cz při přebírání ceny řekl, že "je rád, že dostal cenu pro nováčka," což je postřeh velmi přesný, protože značka Stream.cz není na českém internetovém trhu moc dlouho, vždyť její první ostré spuštění se datuje na březen tohoto roku.

Na druhém místě ankety o projekt roku 2007 se umístila další služba Seznamu - Mapy.cz. Třetí pozici dobylo Odhaleni.cz.

Další ceny i anticeny

Ovšem v rámci Křišťálové lupy 2007 byly předány ceny i v dalších dílčích kategoriích. Jako nejúspěšnější osobnost roku se stal opět Ivo Lukačovič, majitel Seznamu.cz. Převzal cenu dokonce dvakrát. Druhou jeho výhrou byla anketa o nejlepší blog internetu, kde zvítězil jeho ILBlog.cz.

Třetí cenu, kterou však osobně nepřevzal, si může Lukačovič pak připsat v rámci získání ceny pro nejlepší freemail. Zde se Email.seznam.cz umístil na prvním místě před Gmail.com a Email.centrum.cz.

Ve vyhledávačích dalo z více než 20 000 hlasujících v anketě svůj bod nově zavedenému Google.cz, na druhém místě skončil Seznam.cz a třetí místo obsadil Centrum.cz.

:. Ivo Lukačovič si odnesl ceny hned dvě - za osobnost roku a nejlepší blog. (foto vlevo) Podle uživatelů je nejlepším webmailem Mail.seznam.cz. (pravé foto) Foto: NOVINKY/Jan Čech

Jako nejlepší webshop vybrali uživatelé internetu prodejce počítačové techniky CzechComputer.cz, nejlepším webhosterem je Webzdrama.cz, specializovaným zpravodajstvím Rodina.cz a firemními stránkami pak Vodafone.cz.

U webu veřejné zprávy vznikla zajímavá situace. Na prvním místě se sice umístil server Justice.cz, na druhém pak Czech.cz, ale třetí místo obsadil souhrnný server Portal.gov.cz (Portál veřejné správy), který se ale objevil i na čtvrtém místě v anketě o anitcenu. Tu však už druhým rokem po sobě vyhrál Peprnet.cz Slávka Boury, který na rozjezd této internetové adresy získal dokonce vládní podporu.

Za nejlepší komunitní projekt byl vybrán server Viry.cz/forum a o zábavu a bulvár se podle čtenářů nejlépe staral Super.cz.

iDnes vyhrál, Novinky však stoupají

Ještě zbývá doplnit jednu cenu pro nejlepší obecné zpravodajství na internetu. Zde opět vyhrál iDnes.cz. Na druhém místě však skončily Novinky.cz, které se pomalu posouvají po žebříčku nahoru, když o rok dříve se umístily na místě třetím.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám