Hlavní obsah

Fotbalová Sparta má virtuální stadion na netu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Trojrozměrný virtuální svět Second Life má dalšího obyvatele. V listopadu se jím stala fotbalová Sparta Praha. Klub zde hraje virtuální kopanou na stadionu z jedniček a nul.

Článek

Fandové Sparty mají možnost seznámit se s hráči, zázemím a vlastním stadionem. Aby nezůstalo jen u pasivního prohlížení, je aplikace oživena  pokutovými kopy.

Virtuální sídlo si v Second Lide nechal "postavit" vlastník Sparty, skupina J Prostředí Second Life je propojeno s reálným životem - k dispozici jsou například denní komentáře finančních trhu. Ve vyšších patrech, do kterých vyjede návštěvník výtahem, jsou kanceláře, zasedačka a konferenční místnost s možností promítání.

Co je Second Life

Second Life je 3D virtuální svět, který od svého vzniku explozivně roste a dnes je obydlen zhruba 10 milióny obyvatel, kteří měsíčně utratí po přepočtu více než miliardu českých korun. Ačkoli je projekt budován již od roku 1996 svého rozmachu se dočkal až v roce 2006, kdy do něj vstoupili nadnárodní společnosti jako např. IBM, Dell, Toyota, SUN Microsystems, Adidas, Nike a desítky dalších.

Oproti jiným virtuálním světům je Second Life ekonomicky svázán s realným světem a peníze v něm získané je možné směnit na reálné. To je také lákadlem pro část z miliónů virtuálních obyvatel, kteří v Second Life žijí.

Již dnes existuje několik tisíc virtuálních podnikatelů, kteří mají Second Life jako své hlavní zaměstnání. Jsou známy i první případy dolarových milionářů, neboli obyvatel, kteří za poslední rok vydělali v Second Life více než milión amerických dolarů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám