Hlavní obsah

Samsung vyvinul mobil spolu s návrhářem Armanim

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jihokorejský výrobce elektroniky Samsung bude prodávat nový mobilní telefon, který připravil spolu s italským návrhářem Armanim. Giorgio Armani se luxusním kouskem elektroniky pochlubí v pondělí v rámci módní přehlídky.

Článek

Telefon Armani-Samsung bude mít velikost kreditní karty a tloušťku 10,5 milimetru. Další společný výrobek, jímž bude stylová LCD televize, představí Armani a Samsung v lednu 2008.

Spotřební elektronika je pro módní návrháře stále ještě nepříliš obvyklým teritoriem, někteří však již do tohoto sektoru pronikají. Návrhářská firma Dolce & Gabbana vyvinula s americkou Motorolou zlatou verzi telefonu RAZR a Prada přišla s mobilním přístrojem vyvinutým spolu s korejskou LG Electronics.

Segment luxusního zboží těží z prudkého růstu počtu bohatých lidí v zemích jako Čína, Indie a Rusko. Příznivá je pro tento sektor rovněž situace na trzích Blízkého východu, kde se příjmy zvyšují díky vysokým cenám ropy a dalších komodit.

Cena novinky je odhadována na 400 euro, tedy asi 12 000 Kč. Jeden z jejich přímých konkurentů, telefon LG Prada, stojí o 2000 korun více.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám