Hlavní obsah

On-line hry: Herní účet do WoWu prodán za 200 000 Kč

Novinky, Michal Sztemon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jak si vydělat hraním her? Možností je více, můžete vyhrávat dotované turnaje a ligy anebo farmařit v MMORPG hrách. Jeden z hráčů populární onlinovky World of Warcraft má ale na nějaký čas vyděláno, podařilo se mu totiž prodat svou postavu za 7000 euro (cca 200 000 Kč). Nechybějí samozřejmě ani další informace z domova a ze světa.

Článek

Novinky z domova

  • Již za týden se v Litoměřicích uskuteční největší letošní BYOC LAN turnaj v České republice - AMD United Games Tournament. Pořadatelé počítají s účastí až 240 hráčů v šesti hrách, vstupné je stanoveno na 300 Kč/hráč. Největší zájem je o turnaj ve hře Counter-Strike, na který přijedou i týmy ze Slovenska a Maďarska.
  • Zřejmě největší aktivitou ze všech českých reprezentací oplývá národní výběr ve hře Starcraft: Broodwar, který se účastní řady turnajů. Po letní pauze zredukoval kapitán Jump počet hráčů v týmu na 6, v nejbližší době bude oznámen nový nábor. V prvním zápase po pauze se před zraky televize PG24 utkal český tým s Lotyšskem, utkání bylo dohráno až po uzávěrce článku.
  • Zajímavého fanouška má multiherní tým nEophyte.Intel v osobě hokejového brankáře a reprezentanta Milana Hniličky. Tým nEophyte ho pozval do své domovské herny BattleZone, Milana nejvíce zajímalo, jak to chodí mezi herními profíky, poté se už plně zapojil do přestřelky ve hře Counter-Strike: Source.
  • Jedním z nejlepších klanů na česko-slovenské Counter-Strike Source scéně všech dob byli Eraisers, kteří se dokonce můžou pyšnit titulem Mistrů ČR v počítačových hrách. Poté však přešli pod multiklan Defeaters a tým Eraisers zanikl. Nyní je ale zpět, a to pod vedením DoctoraZlouna, který angažoval pětici nadějných hráčů, které chce opět dostat na špici.

Milan Hnilička u CS Source pod dohledem hráčů nEophyte.Intel.

Foto: www.neophyte.cz

Novinky ze světa

  • Drtivá většina "World of Warcraft pozitivních" na své zálibě příliš nevydělá a naopak přispívá Blizzardu na chod serveru měsíčními poplatky. Jeden z nejlepších evropských hráčů Zeuzo (Night Elf Rogue, guilda Method) se ale rozhodl získat peníze zpět a prodat svoji nabušenou postavu včetně obou mečů od Illidana. Kupec nabízel nejdříve 3000 euro, pak 5000 euro, nakonec se dohodli na 7000 euro (cca 200 000 Kč), nový majitel Shaks si může minimálně do příchodu nového datadisku užívat skutečně elitní výbavu.
  • U velkých peněz ještě zůstaneme, přední světový tým Meet Your Makers se sídlem v Dánsku a kvalitními divizemi všude po světě získal velmi solventního partnera - dánského miliardáře Prebena Damgaarda. Preben investuje do MYM několik miliónů eur a pochopitelně očekává, že tým se posune úplně na špičku herního světa.
  • Američané, letošní pořadatelé turnaje World Cyber Games, už mají za sebou jejich domácí WCG kvalifikaci. Ta se uskutečnila v prostorách Universal Studios v Orlandu a diváci byli svědky mnoha překvapivých výsledků. Counter-Strike turnaj se stal kořistí klanu eMazing Gaming, ve Warcraft III finále si LongWalk poradil s loňským vítězem Nilknarfem. Elitní pozici z turnaje CGS potvrdil ch0mpr, hráč závodní hry Project Gotham Racing 3, který bude jedním ze soupeřů českého hráče na WCG finále.
  • Posledním kapitánem evropského CGS týmu se stal norský hráč Jonas "bESEL" Vikan, který povede berlínskou divizi. bESEL se prosadil jako člen Counter-Strike týmů eoLithic a NoA, později trénoval brazilský tým Made in Brazil a věnoval se psaní pro přední světový portál GotFrag. Finále evropské kvalifikace CGS je na programu o tomto víkendu v Birminghamu, ihned poté budou oznámeni hráči, které si kapitáni vybrali.

Turnaj WCG USA v Orlandu.

Foto: www.gotfrag.com

Účastníci finále Mistrovství ČR v počítačových hrách

Vyvrcholení seriálu Mistrovství České republiky v počítačových hrách je za dveřmi, jako již tradičně bude InvexCup odehrán na brněnském výstavišti, a to v termínu 23.-27. října. Pořadatelé Mistrovství ČR toho prozatím o letošním ročníku mnoho nezveřejnili, snad jen to, že základní skupiny budou hrány v herně AMD PGCC Velký Špalíček Brno a na Invexu před zraky diváků se utkají až finalisté.

Postup na finále MČR si hráči zajistili úspěšnými výsledky v rámci soutěží Českomoravského svazu progamingu, jediným kritériem je pořadí ČMSP klasifikace ke dni 17. září, kdy byla klasifikace pro účely Invexu uzavřena. V letošním roce se soutěží v osmi hrách (Counter-Strike, Call of Duty 2, Counter-Strike: Source, Warcraft III DotA, Warcraft III FT, Starcraft: Broodwar, FIFA 07 a NHL 07), dnes se podívejte na favority ve čtyřech z nich.

Counter-Strike 1.6 (celkem 16 týmů)

Z první pozice do turnaje vstoupí a největším favoritem bude bezesporu slovenský tým FU.sk, WCG reprezentant a nedávný vítěz slušně obsazeného turnaje Becup v Maďarsku. Všechny ostatní favorizované týmy se musí potýkat se změnami v sestavách, nejvýraznější je to u nEophyte, kde mají hned dvě nové tváře. Velmi slušný výkon předvedli na WCG finále BlueApple, na Invexu budou mít další možnost se ukázat.

1. FU.sk ' SGC

1. FU.sk ' SGC2. Faberi Bellatores o.s.

1. FU.sk ' SGC2. Faberi Bellatores o.s.3. SkyRiders*PGCC

1. FU.sk ' SGC2. Faberi Bellatores o.s.3. SkyRiders*PGCC4. nEophyte.Intel

5. BlueApple

Warcraft III DotA (celkem 8 týmů)

InvexCup turnaj v módu W3 DotA by měl být především česko-slovenským soubojem nEophyte vs. SGC, přičemž v nedávné dohrávce SPEED8 PG online ligy měli navrch SGC a budou tedy mírnými favority. Podcenit nemůžeme ani inteRaction, kteří uspěli např. v červencovém mezihernovém turnaji.

1. nEophyte.Intel

1. nEophyte.Intel2. Storm Games Clan

1. nEophyte.Intel2. Storm Games Clan3. inteRaction.Sennheiser

1. nEophyte.Intel2. Storm Games Clan3. inteRaction.Sennheiser4. Faberi Bellatores

5. xGenesis.DotA

Starcraft: Broodwar (celkem 16 hráčů)

Další strategie a další souboj Česko vs. Slovensko, v tomto případě slovenský WCG reprezentant Maix vs. zbytek české scény. Tu reprezentuje zejména klan Czech Demolition Squad, který obsadil hned šest míst v první osmičce. Přesto je ale nyní favorizován Maix, kterého v Seattlu čeká vrchol herní kariéry a určitě bude i tři týdny poté dobře připraven.

1. nEph.Maix

1. nEph.Maix2. CDS)Crow

1. nEph.Maix2. CDS)Crow3. CDS)w0nder

1. nEph.Maix2. CDS)Crow3. CDS)w0nder4. CDS)PredY

5. blueApple.dogmeat

FIFA 07 (celkem 16 hráčů)

Soutěžící ve hře FIFA 07 se kromě svých soupeřů budou potýkat ještě s jedním problémem, v těchto dnech totiž vychází hra FIFA 08 a zřejmě jen málokdo vydrží u starší verze s vidinou úspěchu na Invexu. Nejlepší výsledky v poslední době mají cZ.Koozy a Adamosis, právě slovenský hráč Adamosis, WCG reprezentant, se určitě chce stát prvním slovenským vítězem Mistrovství ČR v této hře.

1. cZ.Koozy

1. cZ.Koozy2. Adamosis

1. cZ.Koozy2. Adamosis3. nEph.acsp

1. cZ.Koozy2. Adamosis3. nEph.acsp4. IQF.sTephaN

5. NR.Butmen

ClanBase EuroCup již pošestnácté

Pokud bychom hledali nejstarší sérii online soutěží, jedním z kandidátů na vítězství by byl určitě EuroCup pořádaný portálem ClanBase. Právě zde se kdysi bojovalo o neoficiální tituly mistrů Evropy, zde si své pozice vybojoval nejeden přední hráč či tým. Portál ClanBase ale postupem času ztratil své výlučné postavení, vznikl konkurenční server ESL a zvýšil se počet štědře dotovaných LAN turnajů, kterým dávají hráči logicky přednost.

Loni se však na EuroCupu začala podílet severoamerická organizace GGL a byla to právě ona, která umožnila opětovné zavedení prizemoney a návrat tolik populárních LAN finále. Vyvrcholení 15. sezóny EuroCupu se uskutečnilo v nizozemském Enschede 8.-9. září a prakticky ihned poté byly oznámeny registrace do sezóny další. Ve kterých hrách se bude soutěžit?

  • Unreal Tournament iCTF
  • Medal of Honor Objective
  • Medal of Honor Objective Realism
  • Warcraft III DotA
  • Soldier of Fortune II CTF
  • Enemy Territory StopWatch
  • Unreal Tournament 2004 Team Arena Master
  • Unreal Tournament 2004 1v1
  • Counter-Strike Source
  • Call of Duty 2 SD
  • Call of Duty 2 CTF
  • Quake 4 1v1
  • DoD Source
  • warSow 1v1
  • NFS Carbon Circuit

Na seznamu chybějí dvě loni dotované hry Counter-Strike 1.6 a Warcraft III, v nichž se stejně neúčastnila úplná špička. Organizátoři raději vyklidili pole a dávají šanci méně populárním hrám, jejichž komunity si budou soutěže více vážit. Prozatím nepadlo ani slovo o LAN finále 16. sezóny, takže je možné, že opět půjde pouze o online soutěžení.

Reklama

Související témata:

Související články

On-line hry: Zmrzlina s motivem herního týmu

Jakým způsobem propagovat herní tým? Kvalitní herní portál, specializovaný hardware a profi herní pomůcky? Klan wNv na to šel od lesa a na trhu se tak objevuje...

On-line hry: Chicago vítězem americké CGS

Stomiliónová herní soutěž CGS má za sebou první regulérní sezónu v USA, po vyrovnaném boji triumfoval tým Chicago Chimera. Jakým způsobem "Chiméry"...

Výběr článků

Načítám