Hlavní obsah

On-line hry: Skandál v miliónové soutěži CGS

Novinky, Michal Sztemon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Metody známé z jiných oblastí byznysu pronikají i do elektronických sportů, hlavně když jde o velké peníze. Manažer singapurské odnože významné světové soutěže Championship Gaming Series chtěl po hráčích polovinu platu za to, že je vybere do týmu. Vše se ale provalilo a promptně byl odvolán. Nechybějí ale ani další zprávy z oblasti progamingu.

Článek

Novinky z domova

  • V severomoravském Rýmařově se pod záštitou Českomoravského svazu progamingu uskutečnil mezinárodní turnaj zaměřený na strategické hry - LanCraft Summer 2k7. Nejlepší formu ukázali WCG reprezentanti, ve Starcraftu vyhrál Slovák Maix, ve Warcraftu III potom domácí hráč Giacomo. Turnajů se zúčastnila necelá stovka soutěžících, hrálo se o ceny v hodnotě 30 000 Kč.
  • Jednou z posledních šancí na zisk bodů do hodnocení ČMSP klasifikace byl turnaj Microsoft FIFA 07 PG Cyber Tour pořádaný v hernách sítě PG Cyber Café. O ČMSP body a 4000 Kč v hotovosti bojovalo 48 hráčů, z vítězství se radoval hráč Snkrjan, když ve finále přehrál cZ.Koozyho v poměru 2:1.
  • Counter-Strike 1.6 tým nEophyte vždy patřil k nejlepším na domácí scéně, po odchodu zEra do SkyRiders musel navíc řešit problém s náhradou. A aby toho nebylo málo, k ukončení své aktivní kariéry se odhodlal kapitán Efron. nEph zalovili mezi konkurencí, z cZklanu přichází Death-Filip, do týmu se rovněž vrací ex-člen nEph Ufo.
  • Fanoušci sportovní hry NHL 07 od Electronic Arts už netrpělivě čekají na novou verzi hry, jednou z posledních možností k procvičení taktik na Invex byl ATI NHL Summer Cup. V konkurenci více než 50 hráčů nejlépe uspěl BuRgin z týmu eSuba, jeho finálovým soupeřem byl SnoobyDoo reprezentující nEophyte.

LanCraft Summer 2k7 v Rýmařově.

Foto: www.clancds.cz

Novinky ze světa

  • Přední světová soutěž World Series of Video Games vlétla před rokem mezi zavedené turnaje a s dotací v řádech statisíců dolarů přesvědčila i ty nejlepší hráče. Rok se s rokem sešel a vše je jinak. Organizátorům WSVG se nepodařilo vybrat dostatečně populární hry a po několika podprůměrných turnajích se rozhodli celý seriál zrušit. Hráči, kteří se připravovali na další turnaje v Los Angeles, Londýně a Stockholmu, tak musí své síly nasměrovat jinam.
  • S velkou nepříjemností se musí potýkat i šéfové seriálu světových turnajů Championship Gaming Series s celkovou dotací 5 miliónů dolarů. Jimi zvolený vedoucí singapurské kvalifikace Chris Soh totiž hráče nutil k tomu, aby se vzdali 50% svého platu ve prospěch jeho společnosti. Za odměnu pak měli být vybráni do reprezentace, i když tomu výkony v kvalifikacích neodpovídaly. Přední CS tým Titans si to ale nenechal líbit a po jeho stížnostech vedení světové organizace Chrise Soha odvolalo.
  • U CGS ještě zůstaneme, konečně se totiž rozjíždí i evropská kvalifikace. Největším jménem mezi vybranými manažery je Švéd Emil "HeatoN" Christensen, ex-hvězda světového Counter-Striku se stává šéfem týmu Stockholmu. Dalšími dvěma vyvolenými jsou Britové Sujoy Roy a Michael O'Dell, poslední manažer bude zřejmě Němec.
  • Nejzajímavější událostí světa hry Warcraft III je připravovaný souboj národních výběrů Jižní Koreje a Číny, který proběhne v průběhu přístího týdne. Oba týmy povolaly ty největší hvězdy známé ze světových turnajů, prozatím není známa celková výše finanční dotace.

Loňské finále turnaje World Series of Video Games.

Foto: www.gotfrag.com

Rozlosování World Cyber Games - pokračování

minulém článku ze světa online her jste si mohli přečíst první část základních skupin pro elitní světový turnaj World Cyber Games (WCG), jehož se zúčastní i soutěžící z České republiky a Slovenska. Jakou mají v Seattlu šanci na úspěch vítězové česko-slovenské kvalifikace ve hrách Starcraft: Broodwar, Command Conquer 3, FIFA 07 a Need For Speed Carbon? O tom si přečtěte dnes.

Starcraft: Broodwar (celkem 8 skupin)

Vítězem česko-slovenské kvalifikace ve strategické hře Starcraft: Broodwar se stal slovenský hráč Maix, který porazil kompletní domácí špičku. Při losování mu ale štěstí nepřálo, neboť do skupiny dostal vítěze korejské a polské kvalifikace a také druhého hráče Číny. Všichni jsou velmi slušní hráči a na postup to příliš nevypadá.

Tip: 3. místo - nepostup

  • Maix (Slovensko)
  • Hwasin (Jižní Korea)
  • F91 (Čína)
  • Dreiven (Polsko)

Command Conquer 3 (celkem 8 skupin)

V této strategické hře doma triumfoval Čech Artik, los mu do skupiny přiřadil soutěžící z Brazílie, Itálie, Rakouska a Makedonie. Dál jdou dva nejlepší, mezi ně by se zřejmě měl vejít a postoupit z prvního či druhého místa.

Tip: 2. místo - postup

  • Artik (ČR)
  • Gregorio Costa (Brazílie)
  • vítěz kvalifikace (Rakousko)
  • vítěz kvalifikace (Makedonie)
  • 2. v kvalifikaci (Itálie)

FIFA 07 (celkem 16 skupin)

Početně a zřejmě i výkonnostně slabší skupinu si může vychutnat vítěz česko-slovenské kvalifikace, Slovák Adamosis. O první místo ve skupině by se měl zřejmě poprat s holandským soutěžícím, za nimi by měli zůstat soutěžící z Barbadosu a Martiniku. Do play-off ale v této hře postoupí 32 hráčů, takže chleba se bude lámat až později.

Tip: 2. místo - postup

  • Adamosis (SR)
  • Mark Schalken (Nizozemsko)
  • vítěz kvalifikace (Barbados)
  • vítěz kvalifikace (Martinik)

Need For Speed Carbon (celkem 8 skupin)

V závodní hře NFS Carbon má Česká republika slušnou šanci minimálně na postup do play-off, reprezentant Marcel "Senna" Stružka by si měl s méně ostřílenou konkurencí z Thajska či Ázerbajdžánu poradit, tvrdým oříškem ale bude nejspíš třetí hráč německé kvalifikace.

Tip: 2. místo - postup

  • Senna (ČR)
  • Robin Lagler (Německo)
  • Francisco Gomez (Mexiko)
  • Werasit Kittiwannak (Thajsko)
  • vítěz kvalifikace (Ázerbajdžán)

Jen pro jistotu připomínám, že turnaj World Cyber Games se uskuteční v termínu 4.-7. října v americkém Seattlu. Vedoucím české a slovenské WCG reprezentace byl jmenován dlouholetý kapitán ve hře Starcraft: Broodwar Lukáš "Jump" Vobecký, v USA bude Jump natáčet zajímavé zápasy pro internetovou televizi PG24. Věřme, že čeští reprezentanti navážou na úspěchy z minulých let a získají i nějakou medaili.

Reklama

Související témata:

Související články

On-line hry: Zmrzlina s motivem herního týmu

Jakým způsobem propagovat herní tým? Kvalitní herní portál, specializovaný hardware a profi herní pomůcky? Klan wNv na to šel od lesa a na trhu se tak objevuje...

Výběr článků

Načítám