Hlavní obsah

Orava uvádí systém s prostorovým zvukem, ovšem v jedné bedně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Domácí kino je již poměrně běžnou součástí řady domácností, nezbytným doplňkem mnoha osobních počítačů. Drtivá většina systémů je však tvořena několika reproduktory, které jsou rozmístěny v okolí systému. Jednotlivé části tak mnohdy překáží, nehledě na nevzhledné kabely například na plovoucí podlaze. Orava se snaží celou situaci řešit jinak a uvádí na trh systém domácího kina v jednom boxu.

Článek

Jednotlivé reproduktory podle zástupců Oravy využívají odrazů zvuku a ten k divákovi doléhá podobně, jako by měl reproduktory umístěny klasicky okolo sebe. Úroveň hlasitosti každého kanálu lze navíc nastavit zvlášť. Systém je vybaven dekodéry digitálního prostorového zvuku Dolby ProLogic a Dolby Digital.

Domácímu kinu v hliníkovém těle s dřevěnou ozvučnicí nechybí dva analogové stereo vstupy a dva digitální optické audio vstupy. Využít je možné i dvojici digitálních koaxiálních audio vstupů a jeden RCA video výstup.

Informace lze zobrazit jak na televizní obrazovce, tak na LCD displeji. DAV-303 obsahuje rovněž USB konektor a slot pro paměťové karty SD, MMC a MS s podporou formátů MP3, JPEG, AVI a MPEG.

Technické údaje Oravy DAV-303 jsou v případě zesilovače v režimu stereo 30W + 30W (RMS). V režimu Surround je výkon pro přední reproduktor 30W + 30W (RMS), pro středové repro 30W (RMS) a pro zadní 30W + 30W (RMS). Výstup pro subwoofer je 70W (RMS).

Součástí domácího kina za bezmála 5600 Kč s daní je dálkové ovládání včetně baterie a rovněž konzole pro montáž na stěnu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám