Hlavní obsah

On-line hry: Zmrzlina s motivem herního týmu

Novinky, Michal Sztemon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jakým způsobem propagovat herní tým? Kvalitní herní portál, specializovaný hardware a profi herní pomůcky? Klan wNv na to šel od lesa a na trhu se tak objevuje zmrzlina, na které se usmívají členové týmu. V aktuálním článku o online hrách nechybějí ani další (významnější) informace, například stav české WCG kvalifikace.

Článek

Novinky z domova

  • Výstava Invex-Digitex a s ní spojené finále Mistrovství České republiky v počítačových hrách se blíží, již za tři měsíce budeme vědět, kteří hráči se můžou honosit mistrovskými tituly. Pořadatelé ze společnosti ProGamers v tomto týdnu oznámili první informace o InvexCupu - většina finálových turnajů bude odehrána v brněnských hernách AMD PG Cyber Café, na Invexu před zraky diváků se pak bude bojovat o titul.
  • Tradici velkých domácích LAN turnajů (AMD PG Challenge, AMD LAN Nation) chtějí vzkřísit lidé okolo portálu United-Games.cz. Na konec září připravují v Litoměřicích velkou LAN party s názvem United Games Tournament, ve hrách Counter-Strike, Call of Duty 2, CS: Source, Warcraft III a Trackmania Nations budou hráči soutěžit o ceny ve výši 100 000 Kč. Očekává se účast 240 hráčů, vstupné bylo stanoveno ve výši 300 Kč/hráč.
  • České Call of Duty 2 týmy v poslední době předvedly řadu pěkných výsledků na evropské scéně, o víkendu se pokusí uspět na mezinárodním turnaji Outpost on Fire 2 v belgických Antverpách. Na LAN odcestovaly klany eSuba a cZklan, favoritem pro postup do závěrečných bojů je zejména eSuba. V turnaji se soutěží o 10 000 euro v hotovosti i hardwaru, nechybí prakticky nikdo z evropské špičky.

InvexCup - nejvýznamnější akce roku v domácím progamingu.

Foto: www.invexcup.cz

Novinky ze světa

  • Čínský tým Wisdom Nerve Victory (WNV) se ve spolupráci s marketingovou organizací Gamim e-Sport Agency vrhá do zmrzlinového byznysu. Od těchto dní lze ve francouzských supermarketech koupit rodinné balení s fotkami členů WNV na obalu, podle slov šéfa GeA očekávají, že jejich obal upoutá pozornost a lidi budou zmrzlinu kupovat. Další světové týmy budou následovat, a to Ninjas in Pyjamas a Against All Authority.
  • Největším turnajem minulého týdne byl španělský GameGune s dotací 30 000 euro. V Counter-Strike soutěži se představila řada kvalitních týmů z Evropy i zámoří, vítězství (a 12 000 euro) vybojoval švédský klan Fnatic. Ani Warcraft III turnaj nebyl pro vítěze procházkou růžovým sadem, řada duelů byla velmi vyrovnaná. Vítězství zde vybojoval Bulhar SK.Insomnia, když přehrál svého týmového kolegu Němce XlorDa.
  • Za měsíc se v německém Lipsku uskuteční pravidelná akce Games Convention, budou tam vyhlášení nejlepší hráči uplynulého roku. V tomto týdnu byly zveřejněny nominace, o části vítězů rozhodne odborná porota, o zbytku pak hlasy čtenářů na www.esports-award.org. Největší šance (dle mého názoru) mají polští roboti z týmu Pentagram, ve W3 kategorii pak Číňan Sky.
  • Velkou událostí počátku srpna je turnaj QuakeCon v americkém Texasu. Akci podporuje herní vydavatel id Software, hrát se budou všechny díly série Quake a také Enemy Territory: Quake Wars. Vůbec poprvé bude mít v turnaji zastoupení i Česká republika, do USA odcestuje dvoučlenná delegace ve složení Hawr1x a Napalm.

Zmrzlina herního týmu WNV.

Foto: www.wnv-gaming.com

Česko-slovenská WCG kvalifikace - 2. část

V minulém článku jsme se podívali na aktuální stav česko-slovenské kvalifikace turnaje World Cyber Games v prvních pěti hrách (Counter-Strike, Warcraft III, Need For Speed Carbon, Command Conquer 3: Tiberium Wars, Tony Hawks Project 8). Nyní se logicky na řadu dostane situace ve zbylých pěti hrách, v nichž si čeští a slovenští hráči můžou zajistit postup na světové finále WCG v americkém Seattlu.

Předtím je ale čeká ještě jeden postupný krok, nejlepších osm soutěžících v každé z her si zajistí postup na Národní finále WCG, které se uskuteční koncem srpna v Brně a Bratislavě. A kdo má nejlepší výchozí pozici pro postup?

Starcraft: Broodwar

Hráči strategické hry Starcraft: Broodwar mají za sebou dva mezihernové PGCC turnaje a dva online turnaje, čeká je ještě jeden online turnaj a také několik slovenských akcí. Již jistý postup má CDS)Crow, podobně je na tom nejlepší slovenský hráč MAIX. Od čtvrtého do osmého místa se seřadili další hráči týmu CDS, ti budou muset ještě zabrat.

1. příčka: CDS)Crow - 120 bodů

1. příčka: CDS)Crow - 120 bodů2. příčka: MAIX - 75 bodů

3. příčka: dogmeat - 68 bodů

FIFA 07

I ve sportovní hře FIFA 07 máme téměř hotovo, zbývá odehrát jeden online turnaj určený slovenským hráčům. Na čele se usadil cZ.Koozy, vítěz jednoho mezihernového turnaje a jednoho online turnaje a právě on bude největším favoritem na WCG finále. Druhé pořadí zatím drží iR|Bart, který triumfoval v zatím posledním měření sil. Nejlepší ze slovenských hráčů je zatím čtvrtý AdAmOsIs.

1. příčka: cZ.Koozy - 140 bodů

1. příčka: cZ.Koozy - 140 bodů2. příčka: iR|Bart - 134 bodů

3. příčka: nEph.acsp - 122 bodů

Age of Empires III

Prvním mužem žebříčku a jednoznačným favoritem i pro Národní WCG finále je Dratek z týmu Nublex, který zvítězil ve dvou ze tří kvalifikačních turnajů. Jediným jeho přemožitelem je M4rky, všichni ostatní hráči výrazně zaostávají. Trojice na 1.-3. příčce bojuje za klan Nublex, dá se tedy očekávat, že právě reprezentanta tohoto klanu uvidíme i na světovém finále v Seattlu.

1. příčka: nex_Dratek - 110 bodů

1. příčka: nex_Dratek - 110 bodů2. příčka: nex_M4rky - 70 bodů

3. příčka: nex_kittr - 32 bodů

Dead or Alive 4

Pro hry na konzoli Xbox 360 (DoA4, PGR3, THP8) platí jiný systém kvalifikace, na každém lokálním turnaji si postup na Národní finále zajistí vítěz. V mlátičce DoA máme za sebou tři turnaje, v prvním z nich triumfoval Milan Souček, ve druhém Martin Blažek a ve třetím Lukáš Vlček. Nejsilnější konkurence panovala v Liberci, tedy teoreticky by se měl nejlépe umístit Lukáš Vlček, ale každý finalista má ještě měsíc na trénink, a tak se vše rozhodne až na finále.

1. postupující: Milan Souček (České Budějovice)

1. postupující: Milan Souček (České Budějovice)2. postupující: Martin Blažek (Brno)

3. postupující: Lukáš Vlček (Liberec)

Project Gotham Racing 3

Pro automobilové závody Project Gotham Racing 3 platí totéž co pro DoA4, zatím známe tři účastníky finále. Zřejmě největší naděje si může dělat Ondřej Konstiak, velmi pěkný výkon ale předvedl v kvalifikaci i Pavel Svoboda a možná právě on bude černým koněm finále. Další kvalifikační turnaj se hraje dnes v Praze, v srpnu jsou pak na programu slovenské kvalifikace v Bratislavě, Banské Bystrici a Nitře.

1. postupující: Jan Varecha (České Budějovice)

1. postupující: Jan Varecha (České Budějovice)2. postupující: Pavel Svoboda (Brno)

3. postupující: Ondřej Konstiak (Liberec)

Všechny účastníky závěrečných turnajů česko-slovenské WCG kvalifikace, Národních finále, tedy ještě neznáme, již za měsíc bychom ale měli vědět, kterým českým (případně slovenským) hráčům můžeme držet palce v americkém Seattlu.

Reklama

Související témata:

Související články

On-line hry: Jak určit herní reprezentaci?

Zatímco v klasických sportech je situace už dlouhou dobu neměnná a reprezentační výběry se skládají z nejlepších jednotlivců, v profi hraní stále platí,...

Výběr článků

Načítám