Hlavní obsah

On-line hry: Česká WCG kvalifikace - blíží se finále

Novinky, Michal Sztemon

Domácí kvalifikace na jednu z nejprestižnějších akcí soutěžního hraní, World Cyber Games, se blíží do finiše, v dnešním článku se dozvíte, kteří hráči mají největší šanci postupu na Národní finále. Nechybějí samozřejmě ani další informace z domácího a světového progamingu včetně výsledků významných turnajů.

Článek

Novinky z domova

  • Husarský kousek se povedl české herní televizi PG24, která se dohodla s pořadateli pravidelných Starcraft turnajů s názvem Qcup. V této soutěži se hraje o 1000 euro, šanci na finanční odměnu mají i české týmy. Všech 20 dílů těchto turnajů uvidíte každou středu v podvečer živě na PG24, komentuje český SC guru Jump.
  • Dobrou formu z posledních týdnů potvrdili Dota hráči multiklanu inteRaction, když triumfovali ve SPEED8.W3 Dota mezihernovém turnaji s označením 6/07. inteRaction ve finále po dlouhé době přehráli odvěké rivaly nEophyte a odvezli si největší díl z odměny 4000 Kč.
  • Přední slovenský klan defeaters se rozhodl řídit trendem poslední doby a přivítal ve svých řadách čistě dívčí Counter-Strike tým. Hlavní cílem tohoto kroku je vyvolat mediální rozruch, tomu určitě prospěje i plánované zveřejnění společných týmových fotek...

Online herní televize PG24.

Foto: www.pg24.tv

Novinky ze světa

  • Největší událostí tohoto týdne je bezesporu turnaj GameGune ve španělském Bilbau, tučné prizemoney ve výši 30 000 euro nalákalo řadu elitních hráčů. Dvěma hlavními turnaji jsou tradičně Counter-Strike a Warcraft III, zajímavý bude i doprovodný turnaj CS All-Star. Žádný český hráč se španělského turnaje neúčastní, třeba to vyjde příště.
  • Pořádnou rošádu v sestavě udělal německý tým Mousesports po nevydařeném vystoupení na ESWC. Vyhozeny byly superhvězdy Blizzard a silver (oba nyní hrají za ID Gaming), místo nich přišla mladá a talentovaná dvojice cyx a gob b. Podobný experiment udělali Mouz už loni, uvidíme, jak se jim bude dařit tentokrát.
  • Tým eSuba, dlouhodobě nejlepší český klan ve hře Call of Duty 2, se znovu ukázal na evropské scéně ve vynikajicím světle. V červencovém díle CodQcupu se probojovali až do finále, v něm bohužel nestačili na přední švédský tým Oxid a podlehli mu 11:13.

Turnaj GameGune 2006.

Foto: www.gamegune.org

Česko-slovenská WCG kvalifikace - aktuální stav

Turnaj World Cyber Games (WCG) je herní obdobou olympiády, každý rok se v některém světovém městě koná za účasti hráčů z více než 70 zemí světa, soutěží se o prizemoney ve stovkách tisíc dolarů. Letošní finále WCG se uskuteční počátkem října v americkém Seattlu, nebude tam chybět ani společná česko-slovenská výprava.

Domácí kvalifikace se rozběhla letos v květnu, hráči soutěží v 10 hrách (Counter-Strike, Warcraft III, Starcraft: Broodwar, FIFA 07, NFS Carbon, Command Conquer 3, Age of Empires III: The WarChiefs, Dead or Alive 4, Project Gotham Racing 3 a Tony Hawks Project 8). Část kvalifikace se hraje online, část pak v hernách sítě PG Cyber Café.

Nyní už je odehrána většina kvalifikace, zbývá odehrát ještě pár online turnajů. Řada hráčů tedy již může pilně trénovat na Národní finále, kam se probojuje osm nejlepších v každé hře. Jak situace vypadá a kdo má největší šanci na vítězství?

Counter-Strike

Jediná týmová hra v soutěži má za sebou tři mezihernové turnaje, nedávno odstartoval online pohár. Na čele průběžného pořadí se vytvořila silná trojice Faberi bellatores, inteRaction a nEophyte, další týmy v pořadí již zaostávají. Do pořadí určitě ještě promluví slovenské týmy, v tamější kvalifikaci to mají nejlépe rozehráno FU.sk, kteří budou i hlavním favoritem Národního finále.

1. příčka: Faberi bellatores - 112 bodů

1. příčka: Faberi bellatores - 112 bodů2. příčka: inteRaction - 100 bodů

3. příčka: nEophyte - 100 bodů

Warcraft III

Hráči strategické hry Warcraft III mají odehráno zhruba polovinu kvalifikace, na prvních místech průběžného pořadí najdeme silnou trojici Giacomo, Bonecracker a KraGesh, každý z nich zvítězil v jednom turnaji. S minimálním odstupem je čtvrtý h34D_hUnT3R, také on má velmi reálnou šanci postupu na Národní finále. Velkým favoritem na celkové vítězství je Giacomo, ale i on nedávno dokázal, že nemá nic jistého a místo něj jel na ESWC Steler.

1. příčka: ieS.Giacomo - 60 bodů

1. příčka: ieS.Giacomo - 60 bodů2. příčka: SkyR)Bonecracker - 60 bodů

3. příčka: Fab.KraGesh - 60 bodů

Need For Speed Carbon

Autíčkáři od NFS již mají dohráno a my tak známe všech osm hráčů, kteří si zahrají na Národním finále. Vítězství v obou kvalifikačních turnajích vybojoval QuiDlSenna, za ním se seřadili Kapadona, Toni a qw3rt. Hlavní favorit je tedy jasný, těžko ale můžeme z bojů předem vyřadit Toniho, který je hvězdou v Trackmanii a umí se připravit na důležité turnaje.

1. příčka: QuiDlSenna - 60 bodů

1. příčka: QuiDlSenna - 60 bodů2. příčka: Kapadona - 28 bodů

3. příčka: Toni - 20 bodů

Command Conquer 3: Tiberium Wars

Velmi vyrovnaná kvalifikace = velmi vyrovnané finále? Uvidíme, každopádně žádný z hráčů v kvalifikaci nedominoval, řada zápasů byla rozhodnuta až v posledních minutách a nejméně čtveřice hráčů má reálnou šanci na letenku do Seattlu. V rozmezí deseti bodů je naskládaná čtveřice Artik, Pulda, Speedy Bozar a Silverhound, na svou šanci čeká i vítěz české WCG kvalifikace 2003 ve hře W3 - Mith.

1. příčka: SkyR.Artik]DK[ - 36 bodů

1. příčka: SkyR.Artik]DK[ - 36 bodů2. příčka: Pulda - 34 bodů

3. příčka: Speedy Bozar - 28 bodů

Tony Hawks Project 8

Trochu jiný model platí pro konzolové hry na Xboxu (DoA 4, PGR 3, THP 8), všechny kvalifikace se hrají v hernách sítě PG Cyber Café, zde mají ještě hráči šanci se zapojit. Prozatím jsou totiž jistí jen dva účastníci Národního finále, a to z lokálních turnajů v Českých Budějovicích a Brně. Jak to vypadá ve skejťáckém Tony Hawkovi?

1. postupující: Jakub Kajtman (České Budějovice)

2. postupující: Patrik Knos (Brno)

Tolik první pětice WCG her, na druhou se podíváme v příštím článku. Národní finále se uskuteční v Brně a Bratislavě 25. srpna, pokud se chcete zapojit do soutěžení, ještě to můžete zkusit v Xboxových hrách Dead or Alive 4, Project Gotham Racing 3 a Tony Hawks Project 8. Více informací o česko-slovenské WCG kvalifikaci najdete na www.wcg.cz

Reklama

Související témata:

Související články

On-line hry: Česká ESWC kvalifikace letos bude

Jedním z významných světových turnajů je Electronic Sports World Cup, kterého se účastní hráči z více než 50 zemí světa. Dlouho nebylo známo, jestli...

Výběr článků

Načítám