Hlavní obsah

Hi-tech myška Logitechu by měla stát 4500 korun

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

FREMONT

Logitech, největší výrobce počítačových myší na světě, představil bezdrátovou laserovou myš Logitech MX Air Rechargeable Cordless. O hlodavci, který pracuje nejen na stole, ale i ve vzduchu, jsme informovali již minulý týden. Dnes přinášíme podrobnější informace, které více osvětlují způsob práce s tímto přístrojem.

Článek

Nová myš umožňuje bez námahy počítač ovládat i ze vzduchu díky kombinaci tří technologií - ovládání pohybu Freespace, rozpoznávání příkazů z gest a bezdrátové technologie - takže lidé mohou vyhledávat, vybírat a přehrávat multimediální soubory pouhým pohybem zápěstí.

Vyspělé ovládání

Systém Freespace je založen na kombinaci čidel MEMS (mikroelektromechanické systémy), DSP (digitálního zpracování signálu) a bezdrátové (vysokofrekvenční) technologie RF.

Díky sloučení těchto tří technologií mohou uživatelé držet myš v libovolné orientaci, ukazovat v jakémkoli směru a snadno tak ovládat kurzor myši. Vyspělé algoritmy navíc dokáží rozpoznat zamýšlené pohyby od bezděčných a účinně potlačují chvění ruky, které se v určité míře objevuje u každého, když drží nějaké zařízení volně ve vzduchu.

:. Nová myš od Logitechu připomíná luxusní dálkový TV ovladač. Foto: Logitech

Pokud například bude uživatel chtít upravit hlasitost, stačí když stiskne a podrží tlačítko ovládání hlasitosti na myši a provede jednoduché gesto - pohne s myší doprava, když bude chtít hlasitost zvýšit, nebo doleva pro ztišení. U hudebních aplikací malý kruhový pohyb směrem doprava aktivuje příkaz pro přechod na následující skladbu, zatímco kroužek doleva bude znamenat opakování právě přehrávané skladby.

Namísto tradičního rolovacího kolečka je myš MX Air vybavena ploškou pro rolování, která je citlivá na dotek. Pohyb konečku prstu po této plošce aktivuje setrvačný rolovací mechanismus, přičemž rychlost posuvu bude záviset na prudkosti, s jakou uživatel prstem pohne. Funkce pro ovládání multimédií, jako jsou "přehrávání/pauza", "hlasitost/ztlumení", "zpět" a "výběr" jsou i ve vzduchu snadno dostupné - stačí palcem stisknout velká, oranžově podsvícená tlačítka.

Myška je "dlouhá" 10 metrů

Myš MX Air má dobíjecí akumulátory a využívá technologii bezdrátového připojení zvanou Logitech 2,4 GHz Digital Cordless, která nabízí dosah až 10 metrů. A pomocí mikropřijímače bezdrátového spojení na kmitočtu 2,4 GHz je snadné myš MX Air připojit a začít ihned používat ve spojení se stolním počítačem nebo s notebookem.

Bezdrátová myš pro použití ve vzduchu Logitech MX Air Rechargeable Cordless Air Mouse bude k dostání počátkem srpna. Její doporučená maloobchodní cena v ČR by neměla převýšit 4500 korun.

Reklama

Související témata:

Související články

Myška jako ze StarTreku

I posádka vesmírné lodi Enterprise by ocenila vzhled a funkčnost novinky společnosti Logitech. Ta představila atraktivní bezdrátovou myš kombinovanou...

Výběr článků

Načítám