Hlavní obsah

Myška jako ze StarTreku

Novinky, mas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

I posádka vesmírné lodi Enterprise by ocenila vzhled a funkčnost novinky společnosti Logitech. Ta představila atraktivní bezdrátovou myš kombinovanou s dálkovým ovládáním pod názvem MX Air Mouse.

Článek

MX Air Mouse není jen obyčejnou myší. Vychází z konceptu 3D myší schopných pracovat nejen na stole, ale i v prostoru. Navíc přidává multimediální funkce typické spíš pro dálková ovládání, ale to není zdaleka všechno.

Například skrolovací tlačítko bylo nahrazeno dotykovou ploškou. Že jste stejný systém už někde viděli? Ano, máte pravdu. Myš s optickým senzorem namísto klasického kolečka prodává již několik měsíců Genius pod názvem Traveler 355. Podle rychlosti pohybu prstu po senzoru myš určuje, jak rychle má skrolovat.

Ještě zajímavěji a originálněji působí regulace hlasitosti. Na myši je pouze tlačítko volume, žádné plus, žádné minus. Hlasitost změníte tak, že tlačítko stisknete a myší pohybujete buď doprava (zvýšení hlasitosti) nebo doleva (snížení).

Myš MX Air pracuje na bezdrátové technologii Logitech RF 2,4GHz s dosahem až 10 metrů a k provozu využívá vestavěný akumulátor. Do Evropy by měla dorazit na přelomu srpna a září za cenu o něco vyšší než $150 ( přibližně 3000 Kč).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám