Hlavní obsah

AMD vydává dva nové tunery TV Wonder

Novinky, mas

Televizní vysílání se na počítačích stává asi tak běžnou záležitostí, jakou je připojení k internetu. Nové tunery AMD (dříve ATI) jsou určené pro PCI-E slot, respektive pro USB konektor. Na své si tak přijdou jak uživatelé domácích počítačů, tak i majitelé notebooků.

Článek

První tuner označený jako TV Wonder 650 Combo zaujme především z hlediska připojení, které je uskutečněno přes PCI-E 1x slot. Patří tak mezi první zařízení tohoto typu, která na moderní rozhraní pořídíte.

Jeho výbava se sestává ze dvou tunerů (analogový a digitální) schopných pracovat paralelně. Není proto problém koukat najednou na dvě stanice, případně nahrávat z jednoho tuneru, zatím co na druhém budete sledovat nějaký ten pořad. Dva TV tunery doplňuje ještě FM přijímač.

TV Wonder 650 umí přijímat DVB-T signál i ve vysokém rozlišení a nekomprimované digitální vysílání přes kabel. Zároveň nabízí technologie pro čištění obrazu a hardwarový dekodér MPEG-2 formátu známý jako AVIVO.

Druhou novinkou se stal tuner určený majitelům notebooků. TV Wonder 600 USB taktéž umožňuje příjem digitální i analogové televize, ale neposkytuje možnost simultálního sledování.

Důležitá informace je i ta, že oba tunery bez problémů spolupracují s operačními systémy Microsoft Windows XP/Vista Media Center. Není proto problém je zabudovat do domácího HTPC systému.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám