Hlavní obsah

Základní deska s integrovanou pamětí DDR3 od ASUSu

Novinky, mas

Základní desky s integrovaným procesorem jen tak někoho nepřekvapí, ale umístit na základní desku při výrobě operační paměť, to tu ještě nebylo. Odvážný krok má na svědomí společnost ASUS.

Článek

Základní deska osazená již z výroby paměťovými moduly typu DDR3 má již svoje jméno i finální podobu. A přestože zatím výrobce neoznámil prodejní cenu, je jisté, že půjde do prodeje. Nenapadá vás komu je určena? Podle ASUSu by to měli být zákazníci toužící po vysokém výkonu, kteří chtějí mít co nejmíň starostí s volbou správných pamětí.

Integrovaná řešení všeobecně používají spíš výrobci firemních počítačů a terminálů, zatímco malé firmy vyrábějící na zakázku a počítačoví nadšenci mají rádi maximální modularitu. Paměť na desce však znemožňuje volbu zásadní komponenty ovlivňující výkon. Na druhou stranu použité DDR3 moduly s taktem 1333MHz a kapacitou 2GB se hodí i pro taktování. ASUS garantuje možnost přetaktování na frekvenci 1500MHz. Tomu pomáhá i nevšední chlazení přes heatpipe, které vypadá vskutku impozantně.

Výrobek označený jako P5K3 Premium nese patici pro procesory Intel LGA 775 (Core 2 Duo / Quad), stejně jako dva PCI-E 16x sloty připravené pro grafické karty. Bohužel není známa čipová sada ani výrobce pamětí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám