Hlavní obsah

Nový Bluetooth vysílač dosáhne až 30 kilometrů

Novinky, mas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost AIRcable oznámila uvedení nového vysílače standardu Bluetooth s neuvěřitelným dosahem 30 km. Běžné USB vysílače přitom dosáhnou pouze okolo 10 m.

Článek

Bluetooth kam až oko dohlédne. Přesně tak prezentuje specialista na bezdrátovou komunikaci, kalifornská společnost AIRcable, nový zázrak pro bezdrátovou komunikaci. Tím je vysílač "Industrial RX" který po nainstalování speciální antény může komunikovat až na vzdálenost 30 km.

Kdo chce znát ale celou pravdu, bude mírně zklamán. Daleký dosah je určen pouze k propojení dvou vysílačů pro přemostění například dvou firemních areálů ležících na opačném konci města. Při použití všesměrové antény, na kterou se můžete připojit s libovolným zařízením s BT vysílačem, je maximální dosah do dvou kilometrů.

A k čemu se taková věc používá? Převážně pro sběr firemních dat z průmyslových strojů bez obsluhy nebo zabezpečovacích systémů. Pokud jste se těšili, že si s VoIP telefonem budete moci běhat po městě, rovnou na to zapomeňte. Telefon by musel mít stejně výkonný vysílač, který by sežral baterii za několik desítek minut.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám