Hlavní obsah

První den Apple iPhone prodáno půl miliónu telefonů

Novinky, mas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Apple nejspíš znovu udělá pořádnou díru do světa. Tentokrát za pomoci mobilního telefonu Apple iPhone, jehož se hned první den po uvedení ve Spojených Státech prodalo 500 000 kusů.

Článek

Steve Jobs se po prvním dnu, kdy se v USA prodává Applův první mobilní telefon zvaný iPhone, musí usmívat od ucha k uchu. Jeho firma oproti původním předpokladům prodala dvounásobný počet telefonů, tedy neuvěřitelných půl miliónu! 

Obchody prý byly dobře předzásobeny, a tak se dostalo na většinu dorazivších zákazníků. Většina z nich si chtěla odnést dražší variantu Apple iPhone disponující 8 GB paměti (více o iPhone zde). Stávalo se tak, že někteří prodejci měli později na skladě jen menší 4GB verze. 

Poptávka po lepších iPhonech však není nijak překvapující. Už i Microsoft při prodeji herních konzolí Xbox360 expedoval víc dražších balení Premium. Rozdíl mezi cenou Applu iPhone s 4 a 8 GB paměti přitom činí nezanedbatelných $100 (2100Kč).

Kdo si telefon nekoupil první den, bude nyní muset chvíli počkat, než Apple doplní stavy. Nás Evropanů se to zatím ale netýká, neboť na iPhone v evropské 3G verzi si ještě několik měsíců počkáme.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám